Rămâi conectat

Politică

(P) Alegeri Locale 2016 – Rîmeţ – o comună pitorească, un izvor de credinţă nesecat

Publicat

în

stefanut„Cetăţenii comunei Rîmeţ au nevoie de un primar care să îi asculte, să le înţeleagă nevoile, să depună toate eforturile necesare pentru a le îmbunătăţi nivelul de trai; un primar care să se gândească la binele comunei, în numele cetăţenilor ei, şi nu al său”, a declarat pentru ziarul Unirea candidata ALDE la Primăria Rîmeţ, Marinela Ştefănuţ.

Marinela Stefănuţ, candidata ALDE la Primăria comunei Rîmeţ, consideră că „omul sfinţeşte locul” nu e o simplă vorbă din bătrâni, ci o realitate ce poate fi demonstrată prin corectitudine, responsabilitate şi implicare în viaţa comunei şi a cetăţenilor acesteia, nu cu intimidări şi presiuni sub formă de dictatură, cum este acum. „Originară din această zonă şi cunoscătoare a nevoilor localnicilor, dar şi cu o experienţă de viaţă dobândită pe meleaguri străine, îmi doresc ca, prin corectitudine, responsabilitate şi respect faţă de concetăţeni, să aduc schimbarea mult aşteptată în comună, îmbunătăţind nivelul de trai şi valorificând resursele de care dispune această zonă cu tradiţii şi obiceiuri păstrate din generaţie în generaţie. Iar toate aceste obiective le voi putea îndeplini numai cu ajutorul localnicilor, ca într-o familie în care drepturile şi responsabilităţile se împart între membrii ei, muncindu-se în echipă pentru bunăstarea acesteia, şi nu individual”. Determinată de administrarea ineficientă de până acum, lipsa de iniţiativă şi interesul scăzut faţă de problemele cetăţenilor, Marinela Ştefănuţ s-a hotărât să candideze la funcţia de primar al comunei Rîmeţ din partea partidului Alianţa Liberalilor şi a Democraţilor din România (ALDE), partid considerat a 3-a forţă politică din România, şi propune în programul de campanie, alături de echipa sa de consilieri, prin accesarea de fonduri guvernamentale şi europene:

• Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii

• Realizarea cadastrului general, intabularea proprietăţilor

• Montarea de panouri solare la nivel privat şi comunal (distribuire energie electrică şi apă caldă)

• Dotarea cu cabinet stomatologic, farmacie şi farmacie veterinară

• Înfiinţarea unei brutării tradiţionale

• Încurajarea tinerilor întreprinzători din comună

• Promovarea şi stimularea turismului şi agroturismului

• Crearea unui program comunal de sprijin pentru persoanele vârstnice rămase singure sau în incapacitatea de a munci

• Amenajarea unui cămin pentru copiii defavorizaţi (cazare, sprijin psihologic, îndrumare)

• Modernizarea şcolii din comuna Rîmeţ conform standardelor europene

• Renovarea şi consolidarea lăcaşelor de cult din comuna Rîmeţ

Pentru ziua alegerilor, 5 iunie 2016, sfatul candidatei ALDE pentru concetăţenii săi este: „Soarta comunei trebuie decisă de cetăţenii ei şi nu de participarea «subvenţionată» a celor care nu au niciun interes pentru comună. Nu trebuie să schimbe soarta comunei persoane «flotante», care nu au niciun interes pentru bunăstarea acesteia. Nu lăsaţi soarta în mâinile altora, decideţi-vă viitorul singuri!”.

Cu mult respect pentru dumneavoastră, candidat primar comuna Rîmeţ, Ştefănuţ Marinela

ALDE Alba – Publicitate electorală


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Tensiuni urmate de demisii și excluderi în organizația PSD Teiuș

Publicat

în

În acest moment, există tensiuni majore la nivelul organizației PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, sau alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Rezultatele finale ale ALEGERILOR PARLAMENTARE 2020, în orașul Teiuș

Publicat

în

În cadrul Alegerilor Parlamentare 2020, desfășurate ieri, 6 decembrie 2020, la Teiuș PSD s-a clasat pe primul loc, atât la Senat cât și la Camera Deputaților, fiind urmat de PNL.

AUR s-a clasat pe locul al treilea iar USR-PLUS pe locul al patrulea.

Potrivit rezultatelor parțiale, care nu sunt încă definitive, în Teiuș au obținut urmatoareale rezultate:

Senat:

1. PSD – 645 voturi

2. PNL – 478 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. AUR – 180 voturi

Camera Deputaților:

1. PSD – 617 voturi

2. PNL – 490 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. USR PLUS – 175 voturi


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Judecătoria Aiud a invalidat mandatul de primar pentru Mirel Vasile Hălălai

Publicat

în

Surpriză de proporții: Judecatoria Aiud a respins cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție Teiuș, având ca obiect „Validare primar” și a dispus invalidarea domnului Mirel Hălălai Vasile, membru al PSD, în funcția de primar al orasului Teiuș.

Încheierea instantei se comunca de îndată prefectului Județului Alba și secretarului orasului Teiuș.

Mirel Vasile Hălălai a declarat că „voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele. Nu mă consider vinovat cu nimic, nu mă consider în stare de conflict de interese și voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele”.

Soluția instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, la Tribunalul Alba, în termen de două zile de la aducerea la cunostintă publică.

Reamintim faptul că într-un document remis de Agentia Națională de Integritate se susținea că primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, are interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Includerea primarului Hălălai pe această listă este surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018.

Ori, potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. ”(…) întrucât comunicarea dispusă prin Raportul de evaluare nu produce prin ea însăşi efecte juridice, acţiunea în contencios formulată împotriva acestui punct este, de asemenea, inadmisibilă din perspectiva prevederilor art. 1 şi 2 alin. 2 litera c a Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrative”.

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018. Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. Săptămâna trecută, alte două instanţe au invalidat mandatele consilierilor locali Dănuţ Bârzan de a Lupşa şi Traian Ursaleş de la Meteş, tot la solicitarea ANI.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Mirel Vasile Hălălai: „Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!”

Publicat

în

DRAGI, TEIUȘENI

Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!

Faptul că votul dumneavoastră de duminică s-a reflectat și asupra Consiliului Local, asigurând o majoritate stabilă, atât de necesară orașului nostru, este pentru mine și echipa de consilieri un semn clar că, nu v-am dezamăgit și vrem și trebuie să muncim în continuare la proiectele bune pentru orașul nostru.

Apreciez mesajele venite din partea contracandidaților mei și așa cum mă cunoașteți deja, sunt un om al dialogului și al lucrului în echipă!

Orice idee bună trebuie luată în considerare și folosită în interesul Teiușului. Prin munca în echipă, perseverență, răbdare și seriozitate, rezultatele nu vor întârzia să apară!

Vreau să cred că în orașul nostru, sloganul „ Teiușulprimul „ este și va ramâne la el acasă, prin lucrurile bune care trebuie să ne reprezinte.

Cu prețuire, același
MIREL VASILE HĂLĂLAI
Primarul orașului Teiuș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius