teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Oferta educațională a Ministerului Afacerilor Interne prezentată elevilor de la Liceulul Teoretic din Teiuș

Oferta educațională a Ministerului Afacerilor Interne prezentată elevilor de la Liceulul Teoretic din Teiuș

Publicat în 24.03.2016 la ora 0:06

caravana-profesiei-de-politist-teius-2016Liceul Teoretic din Teiuș a fost gazda ofițerilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în cadrul activităților derulate cu ocazia aniversării Zilei Poliției Române, sărbătorită pe 25 martie 2016.

Elevii Liceului Teoretic Teiuș s-au întâlnit cu reprezentanți ai Serviciului de Resurse Umane al Poliției Județene Alba, prezentându-li-se oferta educațională pusă la dispoziție în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, specializări de interes pentru tineri, precum agent și ofițer de poliție.

De asemenea, echipamentele din dotare și demonstrațiile realizate de ofițerii de poliție prezenți au făcut deliciul prezentării ofertei educaționale, elevii dovedind interes, curiozitate și implicare activă prin adresarea de întrebări referitoare la profilul candidatului pentru specializările exemplificate și discutate.

La activitate au participat peste 200 de elevi ai Liceului Teoretic Teiuș, cadre didactice, precum și poliţişti din Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi ai structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, criminalistic, prevenire a criminalităţii şi proximitate din IPJ Alba şi poliția orașului Teiuș.

Elevii au fost informați cu privire la abilitățile necesare pentru îmbrățișarea unei profesii în cadul Poliției Române cum ar fi: implicare în rezolvarea și soluționarea de probleme, organizare, comunicare, rezolvare de conflicte. În discuție au fost incluse și avantajele pe care le oferă școlile de poliție: gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor.

„Prin activitatea de orientare școlară și profesională și prezentarea ofertei educaționale „Caravana promovării profesiei de polițist”, elevii unității școlare au fost invitați să-și identifice propriile resurse de care dispun: abilități, competențe și capacități, și să înțeleagă care sunt eforturile necesare pentru pregătirea și urmarea traseului educațional dorit” ne-a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș.

Acest articol a fost citit de 46 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.