teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Politică » Octavian Rusu, președinte ALDE Teiuș: „Am o misiune foarte grea, oraşul este „roşu”, dar se pot face lucruri bune”

Octavian Rusu, președinte ALDE Teiuș: „Am o misiune foarte grea, oraşul este „roşu”, dar se pot face lucruri bune”

Publicat în 16.10.2017 la ora 21:39

Prezent la Conferinţa Judeţeană a ALDE, directorul Liceului Teoretic din Teiuş şi proaspăt ales să conducă organizaţia oraşului, Octavian Rusu, fost pnl-ist, a rămas impresionat de numărul mare de persoane prezente la eveniment, 350 mai exact, din care peste 75%, tineri.

„Unul dintre colegi a încercat să le spună celor prezenţi că într-un partid se intră doar atunci când ai ceva de rezolvat, o problemă, total greşit. Sunt om de educaţie, cu 42 de ani de învăţământ. Ca director, am cu 2 milioane mai mult ca un profesor, am vechime, două masterate, am gradaţie de merit şi m-am dus şi la concurs, ca să fie clar, nu sunt pus politic. Nu am fost niciodată pus politic ca director”, a spus Rusu.

Potrivit acestuia, „tineretul nu trebuie educat aşa, că trebuie să intre la ALDE ca să i se dea ceva. Avem o doctrină care nu se încalcă, care trebuie cunoscută şi de cei tineri şi cred că s-a pornit foarte bine. Eu la Teiuş am o misiune foarte grea, oraşul este „roşu”, domnul primar şi domnul prefect sunt foarte bine „înfipţi” acolo, dar avem o relaţie foarte bună, sunt oameni cu deschidere şi cu, care se poate discuta. Pe viitor, dacă alianţa se respectă, se pot face lucruri şi mai bune ca până acum.”

„Când am candidat, nu am făcut-o ca să mă îmbogăţesc, nu am nevoie de nici un avantaj. Mi-am dat seama că în ALDE mă pot exprima ca un liberal, mult mai bine ca în alt partid. Încerc să fac lucruri bune la Teiuş. 80 % din locuitori mi-au fost elevi. Am o notorietate bună în Teiuş, am ajutat teiuşenii, acolo m-am născut, am colaborat cu ei”, a mai declarat Octavian Rusu.

„La alegerile locale, Teiuşul a fost unul dintre oraşele care nu a avut reprezentant local, pentru că unul dintre foştii co-preşedinţi s-a opus şi nu a fost de acord cu propunerea filialei. Perioada a fost foarte scurtă şi pe ultima sută de metri am rămas fără candidate. A fost o mare pierdere.”, a precizat liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 367 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.