Rămâi conectat

Administrație

Măsuri adoptate de Comitetul Local pentru Situații de Urgență al orașului Teiuș în vederea limitării răspândirii epidemiei de coronavirus

Publicat

în

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al orașului Teiuș, având în vedere situația creată de răspândirea virusului Covid-19 și în concordanță cu hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, HOTĂRĂȘTE:

1. Suspendarea până la 31 martie cu posibilitatea de revenire sau prelungire a tuturor activitațiilor cultural-artistice, științifice, sportive și de divertisment, la unitățile din subordinea Consiliului local al orașului Teiuș și de asemenea suspendarea la operatorii economici privați, de pe raza orașului Teiuș, care desfășoară activități de alimentație publică și organizează diverse evenimente a oricăror activități care implică un număr mai mare de 100 de persoane. De asemenea activitățile religioase desfășurate în bisericile de pe raza orașului Teiuș se vor limita la maxim 100 de persoane.

2. Suspendarea cu posibilitate de prelungire a activităților și programelor after-school până la data de 31 martie 2020 cu posibilitatea de prelungire.

3. Suspendarea vizitelor până la 31 martie 2020 cu posibilitate de prelungire la Centrul de bătrâni „Sf. Veronica” din Teiuș.

4. Suspendarea până la 31 martie 2020 cu posibilitatea de revenire sau prelungire a activității în piața agroalimentară din orașul Teiuș.

5. Luarea în evidență a persoanelor care intră în Primăria Teiuș și limitarea fluxului de persoane de către poliția locală astfel încăt să se evite aglomerația.

6. Se instituie obligativitatea operatorilor de taxi din orașul Teiuș și a firmelor de transport persoane care tranzitează orașul Teiuș, de a dezinfecta mijloacele de transport după fiecare cursă.

7. Se instituie pentru unitățiile de alimentație publică și pentru instituții care lucrează cu publicul obligativitatea de a lua măsuri în privința dezinfectării frecvente a spațiilor și măsuri privind evitarea aglomerării de persoane.

8. Instituțiile subordonate Consiliului Local Teiuș vor fi dezinfectate periodic (dezinfecția se va face de către o firmă specializată și autorizată).

9. Unitățiile de pe raza orașului Teiuș care oferă servicii de cazare să prezinte la solicitarea poliției locale a orașului Teiuș, săptămînal ,până la 31 martie 2020 lista cu toate persoanele cazate în unitățile respective.

Administrație

Primăria Teiuș va avea un sediu nou

Publicat

în

La propunea primarului Mirel Vasile Hălălai, Primăria Teiuș lucrează la studiul de fezabilitate și va pune în dezbatere publică proiectul privind noul sediu administrativ al instituției. Noua clădire va fi ridicată în vechea locație unde a funcționat zeci de ani primăria fostei comune și actualului oraș Teiuș.

Amplasamentul este situat în imediata apropiere a DN 1, între cele două supermarket-uri din oraș și va beneficia de absolut de toate facilitățile unei clădiri moderne destinate publicului larg. Noul sediu presupune construirea unui imobil cu regimul de înălțime de P+E, pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu parcare și alte facilități moderne.

„Necesitatea unui astfel de proiect consta în faptul că, sediul în care activează astăzi Primăria oraşului Teiuș nu este adecvat. Mutarea în această locație a fost impusă de gradul accentuat de degradare a vechii clădiri, care a devenit, la un moment dat un pericol real atât pentru funcţionarii din primărie cât şi pentru cetățeni. Din această cauză am alocat de la bugetul propriu o sumă care să acopere contravaloarea studiilor de fezabilitate pentru construcția unui nou sediu” spune primarul PSD Mirel Vasile Hălălai.

Vechiul sediu al primăriei teiușene se afla la etajul cinematografului orășenesc și crăpături  atât la nivelul pereților cât mai ales la cel al fundației, toate datorate traficului greu desfășurat pe drumul național DN 1, fapt care a obligat administrația să investească și să-și amenajeze un sediu provizoriu în „scheletul” structurii de rezistență a unui bloc de locuințe început în anii 80 și lăsat de izbeliște ca urmare a schimbării regimului politic din România.

Dorel Lazăr

Citește mai mult

Administrație

Joi, 3 iunie 2021: Campanie de vaccinare anti COVID-19, la Căminul Cultural din Beldiu

Publicat

în

Primăria orașului Teiul anunță că joi, 3 iunie 2021, de la ora 09.00 la Căminul Cultural din Beldiu va avea loc o campanie de vaccinare anti COVID-19.

Campania de vaccinare se va desfășura fără o programare prealabilă, iar persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul folosit va fi Pfizer-BioNTech.

Citește mai mult

Administrație

Popa Catalin, desemnat cel mai „Cel mai bun politist local al anului 2020” din Teiuș

Publicat

în

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al orașului Teiuș, poliția locală și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020, un an complicat.

În urmă rezultatelor, conform unei tradiții din ultimii patru ani, s-a stabilit ca titlul de „Cel mai activ polițist local” să fie acordat, în acest an, d-lui. Popa Cătălin.

Acesta a fost felicitat de primarul orașului Teiuș, domnul Mirel Vasile Halalai care i-a înmânat, cu acestă ocazie, placheta de onoare, diploma și insigna de „Cel mai bun polițist local al anului 2020”.

Citește mai mult

Administrație

Mâine, 26 mai 2021, campanie de vaccinare anti-COVID-19, la Teiuș

Publicat

în

Mâine, 26 mai 2021, incepand cu ora 08:00, in incinta pieței Agroalimentare din orașul Teiuș, la sediul Politiei Locale se va desfășura o noua campania de vaccinare anti-COVID-19.

Medici, asistente și o parte din personalul Centrului de vaccinare vor fi la dispozitia dumneavoastră. Așadar, cine doreste, se poate prezenta fară o programare prealabilă, doar cu buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul utilizat va fi Pfizer/BioNTech.

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Știri Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius