Rămâi conectat

Administrație

Luni, 16 noiembrie 2020, ședința CL Teiuș. Vezi proiectele aflate pe ordinea de zi

Publicat

în

Consiliul Local al orașului Teiuș este convocat în şedinţă publică extraordinară pentru ziua de luni, 16 noiembrie 2020, de la ora 10:00. Între proiectele de pe Ordinea de zi se află și depunerea jurământului de către primarul orașului, alegerea comisiilor de specialitate și alegerea viceprimarului.

PROIECT AL ORDINII DE ZI:

1.Proiect de hotarare privind alegerea presedintelui de sedinta pentru o perioada de 3 luni (noiembrie 2020-ianuarie 2021)
-iniţiator primar Hălălai Mirel Vasile
2.Prezentarea hotărârii judecătoreşti de validare a mandatului primarului orașului Teiuș
3.Depunerea juramantului de catre primarul orasului Teius,declarat ales,al carui mandat a fost validat de instanta de judecata
4.Prezentarea hotărârii judecătoreşti de validare a mandatelor consilierilor locali supleanti
5.Depunerea juramantului de catre consilierii locali supleanti ale caror mandate au fost validate de catre instanta de judecata
6.Proiect de hotărâre privind aprobarea componenței Comisiei mixte care are ca obiect organizarea votului ,,secret,, în situațiile expres prevăzute de legislația în vigoare,precum și în cazurile în care Consiliul local oraș Teiuș stabilește adoptarea unor hotărâri prin vot ,,secret,,
-iniţiator primar Hălălai Mirel Vasile
7.Proiect de hotarare privind alegerea comisiilor de specialitate pe domenii de activitate din cadrul Consiliului local oras Teius
-iniţiator primar Hălălai Mirel Vasile
8.Proiect de hotarare privind alegerea viceprimarului orasului Teius.
-iniţiator primar Hălălai Mirel Vasile
9.Proiect de hotărâre privind Privind înfiinţarea Serviciului de Iluminat Public al U.A.T. Oras Teius şi aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare ,a Caietului de sarcini al Serviciului de Iluminat Public , a Studiului de Oportunitate privind modalitatea de delegare a Serviciului de Iluminat Public si a contractului cadru de delegare a serviciului de iluminat public al orasului Teius.

Administrație

Parcul Feroviar Teiuș – un proiect care prinde contur

Publicat

în

Parcul Feroviar al orașului se conturează tot mai mult, ca un obiectiv turistic important, nu numai pentru orașul nostru, ci pentru întreaga regiune.

Teiusul, oraș cu puternice rădăcini feroviare se mândrește cu un astfel de obiectiv, la care administrația locala muncește începând din anul 2013, o data cu montarea primului artefact.

Pentru informații suplimentare privind parcul nostru feroviar va stau la dispoziție Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Teius, telefon 0358/401191 sau Primaria Teius, telefon 0258/851101.

Citește mai mult

Administrație

Lucrări pentru amenajarea unei stații de autobuz în zona centrașă a orașului Teiuș

Publicat

în

Stația este amplasată în zona centrală a orașului Teiuș și va oferi condiții decente pentru cetățenii orașului care folosesc acest tip de transport.

„Chiar daca temperatura exterioara este ridicată, se munceste de zor la amenajarea unei statii de autobuz care sa asigure conditii decente si de siguranta pentru concetatenii nostri, care folosesc transportul intrajudetean, in zona centrală a orasului nostru! Continuam in paralel, lucrarile de reconditionare a drezinei pantograf situată in parcul feroviar al orasului nostru!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

A fost semnat contractul de proiectare și execuție, pentru investiția de peste 4 milioane de lei în modernizarea iluminatului public din Teiuș

Publicat

în

Astăzi, 18 iunie 2021, la Primăria Teiuș a fost semnat de către primarul orașului, Mirel Vasile Hălălai și reprezentantul firmei câstigătoare, societatea Energobit S.A. Cluj Napoca, contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare și execuție) privind „Modernizarea sistemului de iluminat public pentru orașul Teiuș și satele aparținătoare” .

Contractul, în valoare de 4,338 milioane lei, presupune înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu vapori de sodiu cu sisteme moderne și eficiente de tip LED (peste 1.000 de corpuri) respectiv implementarea unui sistem de telegestiune modern, toate acestea permițând o scădere a consumului energetic destinat iluminatului public cu peste 30 de procente, odată cu creșterea gradului de confort și eficiență al iluminatului nocturn public.

Investiția propusă constă în schimbarea corpurilor de iluminat existente cu unele mai eficiente energetic. În esență, prin acest proiect se vor monta aparate de iluminat cu tehnologie LED, în locul aparatelor de iluminat existente. Noile corpuri de iluminat vor avea carcasă din aluminiu turnat sub presiune sau aluminiu extrudat, cu difuzor din sticlă tratată termic, securizată, plană sau curbată.

Citește mai mult

Administrație

Primăria Teiuș va avea un sediu nou

Publicat

în

La propunea primarului Mirel Vasile Hălălai, Primăria Teiuș lucrează la studiul de fezabilitate și va pune în dezbatere publică proiectul privind noul sediu administrativ al instituției. Noua clădire va fi ridicată în vechea locație unde a funcționat zeci de ani primăria fostei comune și actualului oraș Teiuș.

Amplasamentul este situat în imediata apropiere a DN 1, între cele două supermarket-uri din oraș și va beneficia de absolut de toate facilitățile unei clădiri moderne destinate publicului larg. Noul sediu presupune construirea unui imobil cu regimul de înălțime de P+E, pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu parcare și alte facilități moderne.

„Necesitatea unui astfel de proiect consta în faptul că, sediul în care activează astăzi Primăria oraşului Teiuș nu este adecvat. Mutarea în această locație a fost impusă de gradul accentuat de degradare a vechii clădiri, care a devenit, la un moment dat un pericol real atât pentru funcţionarii din primărie cât şi pentru cetățeni. Din această cauză am alocat de la bugetul propriu o sumă care să acopere contravaloarea studiilor de fezabilitate pentru construcția unui nou sediu” spune primarul PSD Mirel Vasile Hălălai.

Vechiul sediu al primăriei teiușene se afla la etajul cinematografului orășenesc și crăpături  atât la nivelul pereților cât mai ales la cel al fundației, toate datorate traficului greu desfășurat pe drumul național DN 1, fapt care a obligat administrația să investească și să-și amenajeze un sediu provizoriu în „scheletul” structurii de rezistență a unui bloc de locuințe început în anii 80 și lăsat de izbeliște ca urmare a schimbării regimului politic din România.

Dorel Lazăr

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius