Învățământ-Cultură
Locul I în cadrul campaniei “Europa, Casa Noastră” i-a adus profesorului Marius Pintea de la Liceul Teoretic Teiuş o excursie la Bruxelles
După ce a obținut primul loc la un concurs în cadrul campaniei naţionale “Europa, Casa Noastră”, profesorul Marius Pintea de la Liceul Teoretic Teiuş a participat, în perioada 11-14 septembrie 2013, la un program de formare organizat de Comisia Europeană la Bruxelles.
Marius Pintea a fost coordonatorul proiectului „EuROpa, Casa Noastră, Anul european al cetăţeanului, UE – istorie, tradiţie şi valori”, cu care Liceul Teoretic Teiuş s-a clasat pe locul I, dintre cele 50 de proiecte premiate, acumulând un punctaj maxim. În cursa campaniei, la nivel naţional, s-au înscris 5751 de şcoli şi 3830 de cadre didactice. Proiectul s-a desfăşurat în colaborare cu Primăria oraşului Teiuş, reprezentată de primar dr.ing. Mirel Hălălai, acesta implicându-se activ în derularea activităţilor prin participarea directă la dezbaterea „Cetăţean în Europa – drepturi şi responsabilităţi”.
Programul de formare organizat de Comisia Europeană din Bruxelles, în perioada 11 – 14 septembrie 2013, s-a desfăşurat în jurul unor teme de interes precum: politicile europene privind educaţia, evaluarea competenţelor cheie la nivel european, prevenirea abandonului şcolar, îmbunătăţirea egalităţii profesiilor didactice, strategia europeană privind educaţia şi formarea pentru România anului 2020 şi nu în ultimul rând fondurile structurale şi de coeziune privind politica regională UE.
Printre subiectele abordate şi interlocutorii formării amintim: „The European Commission” – Dr. Ralph Von Ameln, External speaker, attached to the Directorate-General Communication; „Fondurile structurale şi de coeziune, prezent şi viitor” – Raluca Ionescu Isak Sen, Programme Manager Comisia Europeana DG REGIO Unitatea România; „Teachers’ Corner and Kids’ Corner – A one-stop shop for young people and teachers” – Birgitta Bodin – Directorate-General Communication Unit „Youth Information” ; „EU policy on School Education” – „Education targets for Romania in the framenwork of the Europe 2020 – David Muscat, Directorate-General „Education and Culture”; „EU Youth in Action Programme” – Maria Podlasek-Ziegler, European Commission Directorate-General for Education and Culture; „Rural development and education” – Alina Ujupan, Member of the Cabinet of Mr. Dacian Cioloş; „European policy on school education”- Poul Holdsworth, Head of Sector, Directorate-General „Education and Culture”, Unit „School Policy Cooperation”.
„Europa, casa noastră” este o campanie de informare şi comunicare anuală a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale. Campania este menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar. Campania s-a aflat la a treia ediţie şi şi-a propus să informeze elevii şi profesorii cu privire la proiectul de integrare europeană (istoria, prezentul şi viitorul acestuia), priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene, dar şi informaţii care îi privesc direct (posibilitatea de a studia şi de a lucra în statele membre, implicarea în activităţi de voluntariat, schimburi între tineri, participarea la internship-uri, implicarea în proiecte comunitare).

Învățământ-Cultură
Târg de carte, la Grădinița cu Program Normal „Prietenia” Teiuș
La inițiativa doamnei Rad-Pețelcan Mihaela, președintele comitetului de părinți al grupei, am organizat un minunat târg de carte dedicat celor mici, în parteneriat cu editura Usborne – una dintre cele mai apreciate edituri pentru copii din lume, fondată în Marea Britanie în 1973.
În prima parte a activității, copiii, alături de părinți, au explorat colecțiile fascinante de cărți pline de culoare, curiozitate și aventură. În a doua parte, fiecare familie a avut ocazia să aleagă cărți potrivite pentru micii cititori – titluri interactive, cu clapete, puzzle-uri, experimente sau enciclopedii – perfecte pentru a transforma învățarea într-o adevărată joacă.
„Scopul activității a fost să trezim în sufletul copiilor dragostea pentru lectură și să le oferim un început frumos în lumea magică a cărților. Mulțumim tuturor părinților și copiilor implicați pentru entuziasm și participare!”, au transmis organizatorii.
Învățământ-Cultură
Maria Hălălaie-Ovari, elevă a Liceului Teoretic Teiuș, locul II la concursul de muzică „Art Festival” de la Brașov
Maria Hălălaie-Ovari, elevă în clasa a IV-a, la Liceului Teoretic Teiuș, a obținut locul II la prestigiosul concurs de muzică „Art Festival” de la Brașov.
Concursul la secțiunea pian s-a desfășurat în data de 14 iunie 2025.
„Performanța ei este o dovadă a pasiunii, talentului și muncii susținute! Bravo, Maria! Îți dorim mult succes în continuare și cât mai multe realizări frumoase!”, au transmis reprezentanții Liceului teoretic Teiuș.
Învățământ-Cultură
Doamnele Dorina Ciortea și Maria Lup, două cadre didactice îndrăgite de elevii Liceului Teoretic Teiuș, s-au pensionat
Colectivul Liceului Teoretic Teiuș și-a luat rămas bun, cu emoție și recunoștință, de la două cadre didactice deosebite, care și-au încheiat frumoasa carieră didactică, în cursul zilei de luni, 2 iunie 2025.


Este vorba de prof. înv. primar Dorina Ciortea și prof. Maria Lup – profesor de fizică, cadre didactice îndrăgite de elevi.
„Doamnele profesoare au format generații întregi de elevi, fiind modele de profesionalism, dedicare și pasiune pentru învățământ. Le mulțumim pentru răbdarea, dăruirea și dragostea cu care au construit caractere, au modelat minți și au lăsat o amprentă de neșters în inimile noastre. Le dorim o pensionare frumoasă, cu sănătate, liniște și multe bucurii alături de cei dragi! Liceul Teoretic Teiuș va păstra mereu cu respect și admirație contribuția lor la educația din această comunitate”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Teiuș.
Învățământ-Cultură
Rezultate deosebite obținute de elevii Liceului Teoretic Teiuș la concursul „Apăr viața”
Vineri, 30 mai 2025, elevii Liceului Teoretic Teiuș au participat la concursul „Apăr Viața”, organizat de SVSU Teiuș, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.
„Cu ocazia Zilei de 1 Iunie 2025, elevii Liceului Teoretic Teiuș au demonstrat încă o dată spirit civic, implicare și responsabilitate, obținând rezultate remarcabile la concursul „Apăr viața”, organizat de SVSU Teiuș, în parteneriat cu liceul nostru. Elevii noștri și-au evidențiat abilitățile practice și competențele artistice în realizarea unor lucrări de mare valoare ce ilustrează misiunea și determinarea pompierilor. Felicitări tuturor participanților pentru determinare și muncă! Mulțumim SVSU Teiuș pentru colaborare și susținere! Împreună formăm o generație responsabilă și pregătită să facă față oricărei provocări!”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretc Teiuș.
-
Mondenacum 11 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 2 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2026, dar și în următorii ani | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
Sfinții Constantin și Elena 2025. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 2 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2025. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
MESAJE DE 1 MAI 2025. SMS-uri, FELICITARI şi URĂRI care pot fi trimise de Ziua Internaţională a Muncitorilor | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 2 luni
Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2025 | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2024. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 3 luni
Când sunt Floriile Ortodoxe și Catolice în următorii ani | teiusinfo.ro