teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Liceul Teoretic Teiuş – fruntaş la un proiect axat pe matematica digitală

Liceul Teoretic Teiuş – fruntaş la un proiect axat pe matematica digitală

Publicat în 31.10.2015 la ora 11:00

liceul-teoretic-teius-2015Implementarea Proiectului „Matematica digitală. Curriculum opțional și resurse educaționale pentru clasa a III-a” la nivel de unitate educativă și produsele finale realizate au situat Liceul Teoretic Teiuș între finaliști, ocupând primul loc în Regiunea Centru, alături de trei școli din Sibiu.

Proiectul e implementat de M.E.C.Ș., vizând susținerea modernizării învățământului preuniversitar prin elaborarea și pilotarea cu un grup țintă, reprezentativ la nivel național, a curri­culumului opțional Matematica Digitală, destinat elevilor dintr-a III-a, folosind o abordare inovativă și extinzând utilizarea TIC în activități de predare – învățare – evaluare.
Liceul Teoretic Teiuș a participat la proiect cu două clase de a III-a coordonate de prof. Olga Sicoie și Ionela Verdeș. În aplicarea lui s-a avut în vedere trecerea de la dimensiunea tradițională a educației la abordarea pedagogică centrată pe elev, ce presupune transformarea manualelor prin includerea elementelor interactive: materiale video, exerciții, teste cu feedback imediat, diagrame, grafice dinamice și configurabile. Ele sporesc motivația pentru învățare și îmbogățesc experiența de instruire. În urma rezultatului foarte bun, unitatea școlară va fi dotată cu: o tablă interactivă, un videoproiector, un laptop și 10 tablete.
„Abordarea pragmatică și activitățile de învățare din cadrul Proiectului „Matematica digitală. Curriculum opțional și resurse educaționale pentru clasa a III-a” s-au dovedit atractive pentru şcolari, căci au fost valorificate în aceeași măsură experiența concretă a elevului și strategiile didactice adecvate contextelor de învățare. Astfel, actul învățării e rezultatul focalizării atenției pe interacțiunile elevului cu cel ce conduce învățarea și pe acțiunile educative complementare celor furnizate de școala tradițională”, a afirmat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș.

Ioan Adrian POPA

Acest articol a fost citit de 60 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.