teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Liceul Teoretic Teiuș a organizat ieri Ziua porților deschise

Liceul Teoretic Teiuș a organizat ieri Ziua porților deschise

Publicat în 27.02.2016 la ora 9:21

ziua-portilor-deschise-teius-2016Preșcolarii de la Grădinița cu Program Normal „Prietenia” Teiuș (Nr. 1 și Nr. 2) împreună cu părinții au participat la Ziua porților deschise, eveniment organizat de Liceul Teoretic Teiuș cu prilejul începerii înscrierilor în învățământul primar pentru anul școlar 2016-2017.

Evenimetul a debutat cu o sesiune de informare a părinților despre condițiile de înscriere în învățământul primar, precum și despre planul de școlarizare, oferta educațională și numărul de locuri aferent anului școlar viitor, părinții primind broșuri informaive cu etapele, calendarul, programul și actele necesare înscrierii în învățământul primar.

De asemenea, au fost prezentate realizările și obiectivele educaționale ale instituție de învățământ cu accent pe activitățile derulate de clasa pregătitoare. Părinții au fost încântați de primirea avută, arătându-se dornici să fie parteneri ai actului educațional furnizat de școală.

La rândul lor, oaspeții mici au desfășurat activități specifice clasei pregătitoare, s-au bucurat primind baloane și mărțișoare realizate de colegii lor mai mari din clasele a IV-a.

În final, părinții și copiii au vizionat unitatea de învățământ, clasele care vor deveni clase pregătitoare și bineînțeles clasele pregătitoare actuale. Interesul acestora pentru înscrierea în învățământul primar s-a concretizat în întrebări adresate cadrelor didactice prezente: prof. înv. primar Olga Sicoie, prof. înv. primar Ionela Verdeș, prof. înv. primar Dorina Ciortea și prof. Anca Todor.

„Evenimentul s-a dovedit a fi un succes, părinții fiind informați despre metodologia înscrierii în învățământul primar, despre sursele de informare utile, mai precis site-urile Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Inspectoratului Școlar Județean Alba și site-ul Liceului Teoretic Teiuș, toate oferind informații prețioase pentru buna derulare a înscrierii în anul școlar 2016-2017” ne-a declarat prof. Marius Cosmin Pintea, directorul școlii și coordonatorul acțiunii „Ziua porților deschise 2016”.

Acest articol a fost citit de 54 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.