teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Liceul Teoretic Teiuş a fost gazda proiectului „Fără ură, cu toleranță”

Liceul Teoretic Teiuş a fost gazda proiectului „Fără ură, cu toleranță”

Publicat în 23.03.2017 la ora 11:35

Marți, 21 martie 2016, a avut loc la Liceul Teoretic Teiuş Proiectul „Fără ură, cu toleranță”. Proiectul se desfăşoară în cadrul Campaniei iniţiate de Organizaţia Salvaţi Copiii prin programele educaţionale „Drepturile Copilului” şi „Ora de Net”, susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale. Activitatea s-a derulat în două etape.

Prima etapă s-a desfăşurat în laboratorul AEL a liceului, unde elevii clasei a XI – a Real alături de coordonatorul proiectului, prof. Venter Tünde – Erika, au discutat despre posibilele cauze ale situaţiilor de bullying, precum şi efectele lor pe termen scurt, mediu şi lung asupra tuturor celor implicaţi, fie că acestea au rolul de victimă, agresor sau martor. De asemenea, elevii au vizionat şi un videoclip despre efectele bullyingului.

A doua etapă s-a desfăşurat în sala CDI a liceului, unde au participat elevii claselor a XI – a Real, a V – a A şi a V – a B, alături de profesorii Venter Tünde – Erika şi Căprariu Elena. Elevii claselor a V – a au aflat ce înseamnă termenul de bullying şi ce efecte are. Unii elevi au spus că au fost la un moment dat supuşi tachinării, s-au făcut glume proaspe pe seama lor, au fost batjocoriţi, porecliţi, intimidaţi sau chiar loviţi. Elevii au înţeles că aceste situaţii trebuie evitate şi prevenite.

Ca urmare a acestor activităţi s-a realizat şi un material video pe tema concursului, care o să fie înscris pe platforma campaniei.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 94 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.