Rămâi conectat

Administrație

La Teiuş, o echipă social-democrată va conduce oraşul. Primarul Mirel Hălălai este secondat de viceprimarul Ioan Achimescu

Publicat

în

halalai-depunere-juramant-iun-2016La Teiuș a avut loc recent ședința de constituire a Consiliului Local, reuniune în cadrul căreia consilierii, alături de primarul Mirel Hălălai au depus jurământul. În prezența prefectului Cornel Murg, cei 15 aleși locali au depus jurământul, alături de primarul Mirel Hălălai.

Funcția de viceprimar al orașului Teiuș va fi deținută, în acest mandat, de Ioan Achimescu (PSD), care a depus și el jurământul și a fost validat. Noul Consiliu Local al orașului Teiuș este format din 15 consilieri: PSD – 9: Mihai Ungur, Ioan Achimescu, Ioan Nicolae Florea, Mihai Ovidiu Lazăr, Nicolae Orbu, Cornel Popa, Ilie Opruţa, Ana Boţan; PNL – 4: Ştefan Cosmin Giurgiu Sîrb, Dorin Mateica, Teodor Milles, Cornel Crişan; PMP – 2: Florin Tricu, Paul Lucian Hariton. Mai amintim că primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, a fost reales în această funcție de 60,89 la sută dintre teiușenii prezenți la urne, la alegerile locale din 5 iunie. Primarul Mirel Hălălai le-a mulțumit celor care i-au fost aproape, locuitorilor orașului, pentru încrederea acordată pentru încă un mandat, o nouă etapă de reconstrucție a orașului Teiuș. Le-a mulțumit cetățenilor pentru că au înțeles că fără a avea aproape un consiliu local cu care să se poată consulta, care să-l sprijine în toate acțiunile menite să schimbe fața orașului nu va reuși să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Edilul orașului, a subliniat că va ține seama de comunitate și de nevoile ei, iar vocea oamenilor din Teiuș și din localitățile aparținătoare va fi foarte importantă în stabilirea acțiunilor de viitor, în modernizarea localităților. Primarul Hălălai a declarat că necesara rețea de apă potabilă de la Căpud, care a fost până acum doar la stadiul de promisiune electorală, începe să devină realitate, prin eforturile orașului Teiuș și ale SC Apa CTTA. Se lucrează la montarea rețelei stradale, iar după terminarea rezervorului și a stației de pompare din Pețelca se vor face probe de presiune. La final, gospodăriile localnicilor vor fi branșate la rețea și toți locuitorii satului vor avea apă la robinete.

A. D. T.

Administrație

Lucrări pentru amenajarea unei stații de autobuz în zona centrașă a orașului Teiuș

Publicat

în

Stația este amplasată în zona centrală a orașului Teiuș și va oferi condiții decente pentru cetățenii orașului care folosesc acest tip de transport.

„Chiar daca temperatura exterioara este ridicată, se munceste de zor la amenajarea unei statii de autobuz care sa asigure conditii decente si de siguranta pentru concetatenii nostri, care folosesc transportul intrajudetean, in zona centrală a orasului nostru! Continuam in paralel, lucrarile de reconditionare a drezinei pantograf situată in parcul feroviar al orasului nostru!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

A fost semnat contractul de proiectare și execuție, pentru investiția de peste 4 milioane de lei în modernizarea iluminatului public din Teiuș

Publicat

în

Astăzi, 18 iunie 2021, la Primăria Teiuș a fost semnat de către primarul orașului, Mirel Vasile Hălălai și reprezentantul firmei câstigătoare, societatea Energobit S.A. Cluj Napoca, contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare și execuție) privind „Modernizarea sistemului de iluminat public pentru orașul Teiuș și satele aparținătoare” .

Contractul, în valoare de 4,338 milioane lei, presupune înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu vapori de sodiu cu sisteme moderne și eficiente de tip LED (peste 1.000 de corpuri) respectiv implementarea unui sistem de telegestiune modern, toate acestea permițând o scădere a consumului energetic destinat iluminatului public cu peste 30 de procente, odată cu creșterea gradului de confort și eficiență al iluminatului nocturn public.

Investiția propusă constă în schimbarea corpurilor de iluminat existente cu unele mai eficiente energetic. În esență, prin acest proiect se vor monta aparate de iluminat cu tehnologie LED, în locul aparatelor de iluminat existente. Noile corpuri de iluminat vor avea carcasă din aluminiu turnat sub presiune sau aluminiu extrudat, cu difuzor din sticlă tratată termic, securizată, plană sau curbată.

Citește mai mult

Administrație

Primăria Teiuș va avea un sediu nou

Publicat

în

La propunea primarului Mirel Vasile Hălălai, Primăria Teiuș lucrează la studiul de fezabilitate și va pune în dezbatere publică proiectul privind noul sediu administrativ al instituției. Noua clădire va fi ridicată în vechea locație unde a funcționat zeci de ani primăria fostei comune și actualului oraș Teiuș.

Amplasamentul este situat în imediata apropiere a DN 1, între cele două supermarket-uri din oraș și va beneficia de absolut de toate facilitățile unei clădiri moderne destinate publicului larg. Noul sediu presupune construirea unui imobil cu regimul de înălțime de P+E, pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu parcare și alte facilități moderne.

„Necesitatea unui astfel de proiect consta în faptul că, sediul în care activează astăzi Primăria oraşului Teiuș nu este adecvat. Mutarea în această locație a fost impusă de gradul accentuat de degradare a vechii clădiri, care a devenit, la un moment dat un pericol real atât pentru funcţionarii din primărie cât şi pentru cetățeni. Din această cauză am alocat de la bugetul propriu o sumă care să acopere contravaloarea studiilor de fezabilitate pentru construcția unui nou sediu” spune primarul PSD Mirel Vasile Hălălai.

Vechiul sediu al primăriei teiușene se afla la etajul cinematografului orășenesc și crăpături  atât la nivelul pereților cât mai ales la cel al fundației, toate datorate traficului greu desfășurat pe drumul național DN 1, fapt care a obligat administrația să investească și să-și amenajeze un sediu provizoriu în „scheletul” structurii de rezistență a unui bloc de locuințe început în anii 80 și lăsat de izbeliște ca urmare a schimbării regimului politic din România.

Dorel Lazăr

Citește mai mult

Administrație

Joi, 3 iunie 2021: Campanie de vaccinare anti COVID-19, la Căminul Cultural din Beldiu

Publicat

în

Primăria orașului Teiul anunță că joi, 3 iunie 2021, de la ora 09.00 la Căminul Cultural din Beldiu va avea loc o campanie de vaccinare anti COVID-19.

Campania de vaccinare se va desfășura fără o programare prealabilă, iar persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul folosit va fi Pfizer-BioNTech.

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius