Rămâi conectat

Politică

Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale – 2019, la Teiuș

Publicat

în

Cu 1.456 voturi (47,18%), președintele în funcție, Klaus Iohannis (susținut de PNL), a câștigat primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, la Teiuș.

Pe locul doi s-a situat Viorica Dăncilă (susținută de PSD), cu 752 voturi (24,36%), iar pe poziția a treia s-a clasat Dan Barna (Alianţa „2020” USR-PLUS), cu 282 voturi (9,13%). La Teiuș, în cadrul scrutinului organizat ieri și-au exprimat opțiunea electorală un număr de 3.086 persoane.

Iată rezultatele obținute de primi cinci candidați în orașul Teiuș:

1. Klaus Iohannis: 1.456 voturi (47,18%)
2. Viorica Dăncilă: 752 voturi (24,36%)
3. Dan Barna: 282 voturi (9,13%)
4. Mircea Diaconu: 221 voturi (7,16%)
5. Theodor Paleologu: 147 voturi (4,76%)

În județul Alba, după numărarea voturilor în cele 439 de secții de votare, Klaus Iohannis a obținut 81.895 voturi (51,76 %). Pe locul doi s-a situat Viorica Dăncilă, cu 27.414 voturi (17,33 %), iar pe poziția a treia s-a clasat Dan Barna, cu 18.039 voturi (11,37 %).

În turul doi al alegerilor prezidențiale, care se va desfășura în data de 24 noiembrie, se vor confrunta Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. Potrivit datelor AEP, după centralizarea voturilor din toate secțiile de votare din țară și din diaspora, preşedintele Klaus Iohannis a obţinut 3.471.340 voturi, adică 37,79%, iar Viorica Dăncilă a obţinut 2.051.157 voturi, adică 22,33%. Pe locul al treilea în opţiunile de vot se află Dan Barna, cu 1.372.707 voturi, adica 14,94%, urmat de Mircea Diaconu, cu 8,86%.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Publicitate electorală | Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

Publicat

în

Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

A trecut deja o săptămână de campanie, iar actualul președinte al Consiliului Județean Alba este, de dimineața până seara, în campanie. Dorind să dea dovadă de vitalitate electorală, domnul Dumitrel își suprapune campania peste orele de program, când ar trebui să fie la serviciu și să muncească pentru toți cetățenii județului. Dimineața în piețe și târguri, la amiază la alte acțiuni electorale, astfel că nu știm când mai are timp pentru Consiliul Județean. Mai mult, candidatul PNL folosește și resursele instituției și nu ratează niciun eveniment public pentru a-și folosi calitatea publică în scop electoral.

Lansez un apel public către domnul Ion Dumitrel: Suspendați-vă din funcție, respectați legea și demnitatea publică conferită de cetățenii județului! Nu mai amestecați campania electorală cu activitatea Consiliului Județean Alba și nu mai folosiți resursele publice ale instituției în scop electoral.

Vă rog să priviți apelul meu ca pe un apel la normalitate în administrația județeană, nefiind un atac politic. Fiecare dintre noi trebuie să trateze cu responsabilitate funcția publică, să folosească resursele și banii publici doar în interesul public (al cetățenilor) și doar în exercitarea funcției publice.

Cu aproape o lună înainte de campania electorală, mi-am dat demisia din funcția de subprefect al județului Alba, oferind posibilitatea Guvernului României să numească un înlocuitor pentru ca activitatea instituției să nu fie afectată. A fost un gest corect și normal deoarece am decis să candidez la alegerile din acest an pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba. În prezent, la locul de muncă actual, sunt în concediu și mi-am delegat atribuțiile de serviciu. Conduc în campania electorală mașina proprietate privată și folosesc resursele personale, cu respectarea legislației privind finanțarea campaniei electorale.

Fac parte din generația care s-a educat în capitalism. Sunt unul dintre oamenii care NU s-a trezit lucrând „la stat”, ci am muncit de foarte tânăr în mediul privat, înțelegând că banul trebuie drămuit și cheltuit cu responsabilitate, învățând regulile managementului real, bazat pe rentabilitate, performanță și corectitudine. Pentru mine, banul public înseamnă banul cetățeanului, care și-a pus încrederea în aleșii săi, astfel încât nu aș putea vreodată să folosesc o poziție publică în interes personal sau politic.

Închei spunând că folosirea resurselor publice în scop electoral este ilegală, iar suspendarea din funcție pe perioada campaniei electorale ar fi, pe lângă normalitatea despre care am vorbit, și o dovadă de fair play din partea domnului Ion Dumitrel. Ca om care a fost sportiv în tinerețe, domnul Dumitrel ar trebui să știe că, în orice competiție, nu poți interpreta regulile în interesul personal, ci regulile sau legea se aplică tuturor, cu aceeași măsură.

Cu bună credință,
Corneliu Mureșan
Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba

Comandat de Partidul Social Democrat- Organizatia Județeană Alba / Executat de UNIREA PRES SRL – portal online: https://teiusinfo.ro / CUI mandatar financiar coordonator: 21240002.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

„Poziția struțului” adoptată de CJ Alba și Ion Dumitrel, în cazul neregulilor de la Groapa de Gunoi din Galda de Jos

Publicat

în

CJ Alba și Ion Dumitrel au luat poziția struțului în problema gropii de gunoi de la Galda de Jos, după ce promisiunile privind sediul operatorului și colectarea gratuită au rămas doar… promisiuni.

„Ne aflăm în situația în care obligațiile Consiliului Județean Alba asumate prin contractul de administrare pe care îl vedeți mai jos nu sunt respectate încălcându-se în mod flagrant drepturile proprietarului de teren, adică ale Primăriei Galda de Jos. Este sfidată astfel orice normă legală, dar și norma generală a bunului simț, fiind o ofensă la adresa locuitorilor comunei noastre.

Pentru cei care nu știu încă, precizez faptul că diferența importantă dintre sediul principal și sediul secundar al unei firme este aceea că la sediul principal se plătesc toate impozitele, în timp ce la sediul secundar se plătesc doar impozite și taxe locale. Și cum Rer-Vest SA are doar sediul secundar în comuna Galda de Jos, acesta contribuie la bugetul local cu aproximativ 5 miliarde anual… Dacă ar fi avut stabilit sediul principal ar fi trebuit să plătească încă 20 de miliarde pe an, adică 25 de miliarde anual.

Are rost să amintesc faptul că președintele consiliului județean a promis, printre altele, salubritate gratuită pentru toți locuitorii comunei Galda de Jos ?

Trebuie să recunosc faptul că la câțiva ani de la amplasarea gropii de gunoi în comuna noastră, Consiliul Județean a reușit să finalizeze asfaltarea unui tronson de drum de cca 700 de metri amenajat între zona blocurilor din centrul satului Galda de Jos și ferma avicolă din aceeași localitate. Această lucrare este singurul beneficiu acordat comunei noastre de către Consiliul Județean Alba de la amplasarea gropii de gunoi și este mult prea puțin în comparație cu tot ceea ce s-a asumat și promis de către conducerea Consiliului Județean Alba.

De altfel, conducerea Consiliului Județean Alba refuză în continuare dialogul cu Primăria Galda de Jos în privința drepturilor financiare ce ni se cuvin din contractul de administrare, o dovadă clară fiind faptul că ultima noastră solicitare scrisă (pe care o vedeți mai jos) nu a primit niciun răspuns de mai bine de 2 luni, depășindu-se astfel termenul legal de 30 de zile.

În aceste condiții pentru a apăra drepturile dumneavoastră, atât timp cât sunt “încă primar”, nu voi ezita niciun moment să acționez în instanță pentru a obține pe cale legală drepturile cuvenite cetățenilor comunei noastre”, a transmis primarul Romulus Raica.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Gheorghe Iustin PETREAN, consilier local PSD: „Galda de Jos, lăsată fără jumătate de milion de euro de PNL și cuplul toxic Ion Dumitrel-Florin Roman”

Publicat

în

Locuitorii comunei Galda de Jos au ajuns să fie victimele unui sistem stricat și nedrept, condus de PNL Alba și cuplul toxic Ion Dumitrel-Florin Roman, care au transformat județul în propria lor moșie.

Comuna noastră a suferit pierderi financiare considerabile în ultimii doi ani, de peste jumătate de milion de euro, din cauza nerespectării contractului de administrare a terenului pe care este amplasată groapa de gunoi a județului.

Acest contract a fost încheiat între UAT Galda de Jos și Consiliul Județean Alba (condus pe atunci de Roman-Dumitrel) și a intrat în vigoare odată cu operaționalizarea depozitului de deșeuri.

Prejudicierea comunei noastre și bătaia de joc asupra locuitorilor a fost posibilă și din cauza slugărniciei primarului Romulus Raica (fost PNL, actualmente Forța Dreptei) și a viceprimarului Neag Ioan (PNL), care nu au apărat interesele cetățenilor, stând drepți, timp de aproape 2 ani, în fața șefilor de partid.

Potrivit contractului, comuna Galda de Jos, în calitate de proprietar al terenului dat în administrare, ar fi trebuit să beneficieze de redevențe substanțiale, având în vedere că a acceptat amplasarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, devenind astfel groapa de gunoi a județului. Cu toate acestea, redevențele nu au fost plătite conform prevederilor contractuale.

De asemenea, potrivit contractului, operatorul de salubritate, în cazul de față RER-Vest SA, ar fi trebui să-și mute sediul social în comuna noastră. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Galda de Jos nu a beneficiat de avantajele economice inerente.

Slugărnicia și lipsa de implicare a primarului Raica Romulus și viceprimarului Neag Ioan au contribuit la transformarea comunei Galda de Jos într-o pradă ușoară pentru interesele economice ale unor indivizi fără scrupule, precum Florin Roman și Ion Dumitrel.

Mai mult decât atât, Raica Romulus și Ion Dumitrel au promis locuitorilor din Galda de Jos că nu vor plăti serviciul de salubritate, dacă acceptă construcția depozitului în comună. Însă, cu groapa de gunoi la o aruncătură de băț, am ajuns să plătim gunoiul mai scump decât locuitorii din Cluj-Napoca, spre exemplu.

Era responsabilitatea conducerii Consiliului Județean Alba și Primăriei Galda de Jos să respecte prevederile contractului, iar dacă, în al 12-lea ceas, și-au dat seama că ele nu pot fi respectate, aveau datoria față de locuitorii comunei să identifice măsuri compensatorii, atât în ceea ce privește subvenționarea gunoiului, cât și dezvoltarea comunei.

În comuna Galda de Jos există, însă, oameni curajoși, hotărâți să lupte împotriva celor care vor să o prăduiască bucată cu bucată. Alături de echipa PSD Galda de Jos, voi lupta pentru a aduce dezvoltare comunei și bunăstare cetățenilor.

 

Gheorghe Iustin PETREAN,
Consilier local al PSD Galda de Jos


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Tensiuni urmate de demisii și excluderi în organizația PSD Teiuș

Publicat

în

În acest moment, există tensiuni majore la nivelul organizației PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, sau alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius