teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » Investiții de peste 17,1 milioane de lei la Teiuș, într-un centru dedicat tineretului cu bazin de înot și sală de cinema

Investiții de peste 17,1 milioane de lei la Teiuș, într-un centru dedicat tineretului cu bazin de înot și sală de cinema

Publicat în 18.08.2019 la ora 19:22

Două proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile prin Programul REGIO, pentru care au fost lansate licitațiile de atribuire a contractelor, sunt pe cale să schimbe viața teiușenilor și fața orașului.

Este vorba despre ”Regenerarea Urbană Socio – Culturală” a orașului Teiuș, în valoare totală de circa 3,6 milioane de euro și care vizează construirea unui centru expoziţional cu aspect tradiţional românesc şi a unui centru de tineret, precum şi execuţia unor lucrări de reabilitare şi modernizare a rigolelor şi trotuarelor şi amenajarea de parcări pe strada Decebal.

Lucrările se vor finaliza peste trei ani, respectiv în mai 2022. Prin intermediul proiectului se urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor cultural-recreative, prin construirea unui muzeu pentru dezvoltarea culturală şi educaţională a oraşului, precum şi construirea unui centru de tineret.

Acesta din urmă va avea un bazin de înot şi săli cu funcţiuni diverse: pentru activităţi recreative, de gimnastică, pentru mai multe sporturi, pentru bowling, dar şi o sală de proiecţie şi una multimedia.

De asemenea, la nivelul proiectului se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii şi a aspectului infrastructurii publice urbane, prin reabilitarea şi modernizarea unei porţiuni aferente uneia dintre cele mai importante străzi ale oraşului, unde vor fi amenajate rigole, trotuare şi parcări.

Bugetul întregului proiect este de peste 17,1 milioane de lei, din care peste 16,7 milioane de lei, adică mai mult de 3,6 milioane de euro, sunt fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuţia beneficiarului.

Pentru construirea centrului expozițional a fost lansată o licitație în valoare de 727.243 de lei fără TVA iar pentru Centrul de Tineret, ce va avea o suprafață de 2930 mp, se pun la bătaie 10.575.102,99 de lei fără TVA. Termenul la care expiră perioada de depunere a ofertelor este 12 august.

Acest articol a fost citit de 384 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.