Rămâi conectat

Administrație

Investiție de 17 milioane de lei pentru tinerii din Teiuș

Publicat

în

Începând cu luna viitoare, administrația locală a din Teiuș investește peste 17 milioane de lei pentru edificarea unui centru destinat consilierii și ocupării timpului liber a tinerilor din oraș.

Ideea edificării acestui centru a venit în 2016, odată cu lansarea strategiei naţionale cu privire la informarea şi consilierea tinerilor, strategie elaborată pe baza experienţei centrelor de tineret/centrelor de informare şi consiliere pentru tineri din România şi a experienţei altor ţări în acest domeniu, pe nevoile în continuă schimbare ale tinerilor şi pe necesitatea de a le oferi un spaţiu organizat pentru a-şi pune în practică proiectele şi ideile, de a-și petrece util timpul liber. Investiția în valoare totală de 17.113.560 lei a fost licitată, urmând ca în luna Iunie să înceapă lucrările de construcție.

Noul centru va fi edificat la ieșire din Teiuș spre municipiul Aiud, în imediata apropiere a drumului național DN1, se va întinde pe o suprafață de 13.712 metri pătrați și va avea subsol, parter și etaj, dispunând de o parcare și un bazin de înot.

„Am prevăzut realizarea unui spatiu destinat organizațiilor de tineret și a tinerilor din orașul nostru, dotat în așa fel încât să poată corespunde realizării de activităţi și evenimente educative și de petrecere a timpului liber. Terenul este la ieșirea spre municipiul Aiud, iar suprafaţa construită va fi de 2.930 mp, la care se adaugă o terasă exterioară și alei pietonale pe o suprafață de 2.450 mp, o parcare auto de 900 mp, o pistă de biciclete și spații verzi pe o suprafață de 8.400 mp”, ne-a declarat Mirel Hălălai, primarul orașului. Construcția va avea doar un corp de clădire, ce va avea un subsol parţial de 120 mp, un parter de 2.930 mp și un etaj  care va avea o terasă anterioară ce se întinde pe 310 mp. Potrivit edilului, principalele spații interioare vor fi bazinul de înot și agrement, o sală multimedia, o sală de proiecție, o sală de gimnastică, o sală de activități recreative, vestiare și spații tehnice, la care se adaugă un teren multisport. „Acest centru de informare şi consiliere pentru tineri este o componentă a programului pe care l-am gândit pentru atragerea și stabilirea tinerilor în orașul nostru. Este conceput pentru a pune tinerilor una sau mai multe variante de petrecere a timpului liber. În mod tradiţional, perioada şcolară dezvoltă, prin metode specifice învăţământului, educaţia şi formarea tânărului, bazându-se în principal pe acumularea de informaţii, numai că școala nu răspunde tuturor nevoilor de informare și petrecere a timpului tânărului, de aceea ne-am gândit să construim acest centru”, ne-a declarat Mirel Hălălai.

Ideea de construire sau amenajare a unui centru sau club al tineretului nu este una nouă, ea fiind cunoscută încă de prin anii 70, numai că de această dată, potrivit primarului Hălălai: „Prin acest concept se încearcă să se facă din informare sau informaţie o componentă a formării permanente. În acest scop, vom încerca să oferim tinerilor un domeniu foarte larg de informaţii accesibile, să asigurăm un cadru de comunicare şi colaborarea cu instituţiile sau factorii care pot interveni în formarea socială sau personală a tânărului”.

Iniţiativa administrației teiușene nu este singulară. De la demararea programului, în anul 2016, în România au fost edificate zeci de astfel de centre, în special de tineret, care au fost bine primite de cetățeni.

Dorel Lazăr


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Drum nou amenajat spre cimitirul sătesc din Beldiu. Va asigura accesul catre capela mortură care urmează a fi construită

Publicat

în

În satul Beldiu au început la sfârșitul săptămânii lucrările de amenajare a noului drum spre cimitirul sătesc. Acesta va asigura către capela ce urmează să construită. Totodată se lucrează și la Căminul Cultural din localitate.

„Se lucrează la accesul spre cimitirul sătesc Beldiu, o lucrare absolut necesară si asteptată de cetătenii din sat! Se excavează stratul vegetal, urmează straturile suport si montarea dalelor, lucru ce va permite realizarea unui drum de acces sigur si civilizat! Într-un viitor apropiat, pe lângă accesul catre cimitir, drumul pavat va asigura si accesul catre capela ce urmează a fi construită aici!

La căminul cultural Beldiu se execută lucrari de reparatii si zugrăveli interioare, după înlocuirea instalatiilor electrice, in totalitate si in scurt timp se vor monta corpurile de iluminat, întrerupătoarele si prizele!”, au anunțat reprezentanții administrației locale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

La Teiuș, vegetația din toaletări este preluată printr-o modalitate pusă la dispoziție de primărie

Publicat

în

Având în vedere sezonul specific curățeniei de primăvară în grădini și livezi, Primăria Orașului Teiuș va asigura preluarea în vederea compostării, folosind o tehnologie modernă, pentru crengile și vegetația lemnoasă, rezultate în urma curățării arborilor și arbuștilor din gospodăriile proprii ale teiușenilor, inclusiv din satele aparținătoare.

Preluarea se realizează, începând cu data de 4 martie 2024, de luni până vineri, între orele 10.00-18.00, la locul de depozitare – compostare situat în Teiuș, strada Horea ( Moara Dracilor), gratuit, singura condiție fiind aceea de a se aduce doarmaterial lemnos.

Teiușenii sunt îndemnați ca înainte de a se deplasa la platforma de depozitare-compostare, să se informeze telefonic, la numărul 0740.149.959 (Alin Aldea, responsabil de activitate din partea Primăriei Teiuș).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Cristina Man, angajată a Primăriei Teiuș, a încetat din viață. Mesaj de condoleanțe din partea colegilor

Publicat

în

Primăria Teiuș este în doliu după ce Cristina Man, angajată a instituției, a încetat din viață. Un mesaj de condoleanțe din partea colegilor a fost postat pe pagina de Facebook.

„Cu profundă durere am primit știrea despre trecerea în neființă a colegei noastre din Primăria Teiuș, Cristina Man.

Marcați de plecarea prea devreme dintre noi, a colegei noastre, ne este greu să vorbim la trecut de ea, o persoană optimistă cu spirit tânăr. A lăsat în urmă durere și un imens gol, nouă colegilor, familiei, părinților, prietenilor, ne va lipsi prezența ei în mijlocul nostru.

Compasiune și sincere condoleanțe, suntem alături de familia greu încercată în aceste momente de maximă durere și tristețe. Rugăciunile noastre sunt tot ce putem oferi în aceste momente complicate!

Dumnezeu să o odihnească în pace și să aline sufletele celor rămași!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Au fost finalizate lucrările la cortina de sticlă și s-a montat mozaicul piscinei, la Centrul de Tineret din Teiuș

Publicat

în

Lucrările la Centrul de tineret din Teiuș continuă, chiar dacă temperaturile de afară sunt scăzute. Constructorul a mutat toate forțele la interior, unde se lucrează în ritm alert.

Primăria Teiuș a anunțat care este stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii ianuarie. Astfel, a fost finalizată cortina de sticlă și închiderile interioare la sălile multisport, bowling, multimedia și a fost montat mozaicul piscinei.

”Temperaturile destul de scăzute obligă constructorul „Centrului multifunctional” de pe „Locul Târgului” să-si transfere fortele spre lucrarile interioare.

Astfel, peretele cortina din sticla, ce ofera o panorama splendidă asupra zonei este finalizat, inchiderile interioare la sălile multisport, bowling, multimedia sunt finalizate intr-un procent de 70%, mozaicul piscinei este montat, iar forfota muncitorilor se aude din toate colturile constructiei fanion pentru orasul nostru si nu numai!

Pe strada Ion Creanga se lucreaza de zor la montarea canalizarii pluviale, pregătindu-se terenul pentru modernizarea si asfaltarea străzii!”, au transmis reprezentanții primăriei.

Centrul de tineret va fi un spațiu destinat organizațiilor de tineret și tinerilor din orașul Teiuș în vederea realizării de activități și evenimente educative și de petrecere a timpului liber pentru tineri.

La parter, intrarea principala se face printr-o terasa exterioara acoperita, de aici se ajunge la o zona de primire, de unde se formează un hol de acces spre un pachet de grupuri sanitare si vestiare, sala multi-sport, o sala de bowling, o sala de proiecție si o sala multimedia; sala de proiecție si sala multimedia se pot cupla la nevoie acestea fiind despărțite de un perete mobil.

 

Tot la zona parterului se afla o sala de gimnastica si o sala de activitati recreative. In aripa dreapta a clădirii se geseste o zona de bazin de agrement cu vestiare, dusuri si grupuri sanitare, din aceasta zona se acceseaza printr-o scara un nivel inferior, situat sub zona bazinului, unde se gaseste camera tehnica, care deservește instalațiilor aferente zonei de bazin. Din zona de primire, printr-o scara de acces, se mai poate ajunge la o incapere prin care se face accesul la doua terase exterioare neacoperite, deservind ca puncte de belvedere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius