teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Actualitate » Intervenție a pompierilor militari din Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cabană din Geoagiu de Sus

Intervenție a pompierilor militari din Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit la cabană din Geoagiu de Sus

Publicat în 22.01.2018 la ora 11:38

Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit în cursul serii de sâmbătă, 20 ianuarie 2018, la ora 19.50, în localitatea Geoagiu de Sus, comuna Stremț, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei cabane de lemn, proprietatea lui I.Ș.

Pompierii militari au acționat cu două austospeciale de intervenție. Ca urmare a acestui incendiu, au ars cabana confecționată din lemn pe o suprafață de aproximativ 150 mp și bunurile aflate în interiorul acesteia. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termică si curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală de lemn și altele asemenea).

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 215 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.