teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » În cadrul „Expo-târgului de Crăciun”, liceenii teiușeni își vând ornamentele pentru a-i ajuta pe elevii sărmani

În cadrul „Expo-târgului de Crăciun”, liceenii teiușeni își vând ornamentele pentru a-i ajuta pe elevii sărmani

Publicat în 21.12.2016 la ora 11:20

Și în acest an, Consiliul Elevilor Liceului Teoretic Teiuș a organizat „Expo-târgul de Crăciun”, ajuns la a IV-a ediție, în cadrul căruia elevii au vândut, în scop caritabil, la tarabele amplasate în scuarul din fața unității liceale, ornamente specifice sărbătorilor de iarnă confecționate de ei înșiși.

Tarabele au fost pline de felicitări, lumânări, globuri, brăţări, tablouri şi multe obiecte decorative specifice Crăciunului, dar și dulciuri sau produse de patiserie. Evenimentul face parte din campania caritabilă „Cozonacul de Crăciun”, care are ca scop implicarea socială a preșcolarilor și elevilor școlii, coordonați de educatoare, învățători și diriginți. De asemenea, și-a făcut apariția Moș Crăciun, care a împărțit bomboane și surprize, lăsându-se îmbrățișat și fotografiat de copii. „Expo-târgul, în particular, este un adevărat curs de educaţie economică şi antreprenorială şi, în general, o lecţie despre voluntariat, caritate şi altruism, dacă ne referim la campania caritabilă „Cozonacul de Crăciun” în ansamblu ei” ne-a declarat prof. Marius Pintea, directorul Liceului Teoretic Teiuș. „Târgul de Crăciun este organizat cu scopul de a strânge fonduri în vederea realizării unor cadouri pentru cei 65 de beneficiari, elevi ai școlii noastre, din clasele I-IV, cu o situație materială precară. Printre obiectele expuse la târg au fost şi lucrările realizate de elevii Cercului de pictură, copii cu adevărat talentaţi!” a spus eleva Hari Vințeler, președinta Consiliului Elevilor. Partenerii care susțin campania caritabilă „Cozonacul de Crăciun” sunt: Inspectoratul Școlar Județean Alba, Primăria, Consiliul Local, Poliția și Clubul Rotary Teiuș, precum și Asociația de Părinți ai elevilor teiușeni, ne-a declarat prof. Romina Pop, purtătorul de cuvânt al liceului.

R. G.

Acest articol a fost citit de 20 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.