Administrație
Fără banii necesari punerii în funcţiune, staţia de epurare a oraşului Teiuş, achiziţionată în urmă cu 7 ani, are şanse să rămână „pe butuci”
În ultima şedinţă a Consiliului Local Teiuş, aleşii oraşului au votat, cu unele „tăieri”, pe ici, pe colo, bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2016.
Un obiectiv important rămas fără finanţare este staţia de epurare a apelor uzate din oraş, aflată în prezent „pe butuci”. Potrivit declaraţiei primarului Mirel Hălălai, staţia de epurare trebuie reparată pentru ca oamenii să nu se trezească, la vară, când se pune în funcţiune sistemul de canalizare, că nu va funcţiona la parametri normali. Un amănunt demn de consemnat este acela că în cazul investiţiilor la care consilierii liberali, vechi şi noi, au avut obiecţii faţă de proiectul bugetului pentru acest an, realizat de specialiştii primăriei, la final, când a venit momentul votului, am avut parte de o surpriză. Ei nu s-au opus atunci când varianta iniţială a proiectului a fost supusă la vot, ci s-au abţinut. Prin urmare, erau doar două variante de… vot: „pentru” sau „abţineri-împotrivă”. „N-au curajul să voteze împotrivă!”, a venit o remarcă sinceră din rândul cetăţenilor aflaţi în sală. În ceea ce priveşte staţia de epurare a oraşului, trebuie să spunem că ea a fost achiziţionată în urmă cu 7 ani, de fosta conducere a Primăriei Teiuş, la un preţ exorbitant – 1,5 milioane de euro. De-atunci, ea nu a fost pusă în funcţiune pentru că în Teiuş nu erau reţele de canalizare. La momentul cumpărării staţiei de epurare în oraşul Teiuş era executată canalizarea doar pe două sau trei străzi, iar apa care circula prin reţea nu putea asigura debitul necesar funcţionării staţiei de epurare a apelor uzate. „Vom vedea după ce vor fi racordate la reţeaua de canalizare cele peste 2.000 de gospodării din oraş dacă staţia de epurare va funcţiona sau nu. Noi am prevăzut în buget aproape 200.000 de lei pentru ca staţia, aflată acum în conservare, să fie pusă la punct, dar consilierii PNL au dorit ca banii să fie folosiţi pentru altceva, pentru SF şi asfaltarea străzii Primăverii. Rămâne de văzut dacă staţia de epurare va fi pornită, e greu de crezut asta, şi ce soluţie se vor găsi atunci când vor fi probleme. Cine nu vrea ca în oraş să avem străzi asfaltate? Cu toţii ne dorim asta! Dar e greu să recuperăm timpul pierdut înainte de 2012! Noi, când am gândit proiectul de buget, am ţinut seama de problemele cu care ne-am confruntat anii trecuţi. Nu vrem altceva decât ca oraşul Teiuş să se dezvolte, să avem drumuri asfaltate, apă potabilă la Peţelca şi Căpud şi canalizare în oraş. Totodată, oraşul trebuie să se dezvolte şi cu ajutorul fondurilor europene, care sunt o şansă pe care nu avem voie să o pierdem”, a spus primarul oraşului Teiuş, Mirel Hălălai.
A. D. T.

Administrație
Lucrări de marcaj rutier și întreținere a spațiilor verzi, la Teiuș
Zilele acestea, la Teiuș se desfășoară lucrări de marcaj rutier și de întreținere a spațiilor verzi. Este vorba despre lucrări specifice pentru administrarea domeniului public.
„Spatiile verzi sunt „plamânii” unui oraș care se respectă, iar Teiusul este constient de acest lucru si administratia locală se preocupă de intretinerea lor, lucru ce presupune muncă si resurse!
Pentru siguranta si protectia cetătenilor in primul rând, pentru un trafic auto sigur, in oraș se refac marcajele rutiere, treceri de pietoni si zone de parcare si transport in comun din oraș!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.
Administrație
A început modernizarea stațiior de autobuz din orașul Teiuș și localitățile aparținătoare
Primăria Teiuș anunță că în aceste zile se execută lucări de modernizare a stațiilor de autobuz din orașul Teiuș și satele aparținătoare, Beldiu, Căpud și Pețelca și cartierul Coșlariu Nou.
„Primăria Teiuș în parteneriat cu S.T.P. Alba, societate de transport care deservește și rute din orașul nostru, susținute de administrația locală teiușeana, modernizăm stațiile de autobuz din orașul nostru, inclusiv satele aparținătoare Beldiu, Căpud, Pețelca și cartierul Coșlariu Nou. Stațiile noi asigură condiții pentru protecția la intemperii a celor ce folosesc transportul în comun și dau un aspect civilizat zonei și orașului nostru! Haideți să le folosim într-un mod civilizat, fară afișe, mâzgaleli sau deteriorări, aratând astfel că știm să respectăm muncă și eforturile administrației locale de a avea un oraș cochet și curat!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.
Administrație
Au început lucrările de reabilitare a halei de lactate din Piața Agroalimentară Teiuș
La Teiuș au început lucrările la hala de lactate din piața agroalimentară, au anunțat reprezentanții primăriei. Clădirea va fi reabilitată și dotată cu echipamente noi.
Primele lucrări vizează înlocuirea instalației electrice și a ușii de intrare, apoi se va zugrăvi și dota cu vitrine frigorifice noi.
„Mâinile pricepute ale colegilor noștri au ,,luat în primire” hala de lactate a pieței agroalimentare! Se înlocuiește ușa de intrare, instalația electrică, se refac pervazele, se repară și zugrăvesc pereții. În scurt timp, vom monta noile vitrine frigorifice pentru expunerea și vânzarea produselor perisabile în condiții moderne care să satisfacă normele de igienă, iar hala va beneficia de un sistem modern de încălzire-climatizare tip inverter, totul în folosul și cu grijă față de cumpărători, dar și de producătorii autohtoni care ne aprovizionează cu produse naturale și sănătoase în fiecare miercuri a săptămânii!”, au transmis reprezentanții administrației locale teiușene.
Administrație
Au fost finalizate lucrările de reabilitare a Grădiniței „Prietenia”, din Teiuș
Lucrările de reabilitare a Grădiniței „Prietenia” din Teiuș au fost finalizate, au anunțat, marți, 29 aprilie 2025, autoritățile locale.


Potrivit acestora, clădirea grădiniței a fost modernizată complet, beneficiind acum de săli luminoase și aerisite, grupuri sociale moderne, adecvate vârstei micuților beneficiari, o curte generoasă complet sistematizată, cu locuri de joacă reabilitate, mobilier nou și echipamente nou-nouțe.
Finanțarea a fost furnizată prin Grupul de Acțiune Locală ,,Pe Mureș și pe Târnave”, în care orașul Teiuș este membru fondator.
„Munca echipei de proiect din primărie, un constructor serios și determinat, multă implicare și efort facut de multe ori în tăcere, și nu strigat în gura mare, o colaborare deosebită cu școala, au dus la un rezultat de excepție, vizibil în centrul orașului nostru! Mulțumim pentru răbdare părinților, copiilor și cadrelor didactic, iar sentimentul care ne încearcă acum este cel al datoriei împlinite, de a lăsa ceva trainic în urma noastră!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.
-
Mondenacum 10 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 2 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2026, dar și în următorii ani | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 4 săptămâni
Sfinții Constantin și Elena 2025. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 2 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2025. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
MESAJE DE 1 MAI 2025. SMS-uri, FELICITARI şi URĂRI care pot fi trimise de Ziua Internaţională a Muncitorilor | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 4 săptămâni
Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2025 | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 7 luni
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2024. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 2 luni
Când sunt Floriile Ortodoxe și Catolice în următorii ani | teiusinfo.ro