teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Explicaţiile oferite de către ministrul Educaţiei cu privire la deciziile privind clasa pregătitoare

Explicaţiile oferite de către ministrul Educaţiei cu privire la deciziile privind clasa pregătitoare

Publicat în 22.02.2013 la ora 15:53

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a ţinut să răspundă la acuzaţiile aduse de fostul ministru Daniel Funeriu, care a declarat în urmă cu câteva zile că mutarea clasei pregătitoare la gradinita este imposibilă fizic, iar consultarea părinţilor pe aceasta tema este o simplă pierdere de vreme menită să asigure o ieşire acceptabilă premierului.

Actualul ministru a explicat că decizia de la lăsa părinţii să decidă unde anume vor urma micuţii clasa pregătitoare a fost luată pentru a se evita greşelile din trecut, când nu s-a ţinut cont de posibilităţile logistice pe care le au unităţile de învăţământ şi de punctul de vedere al părinţilor.

“Ţine de domeniul decenţei ca aceia care au creat haos în sistemul de învăţământ românesc să se abţină de la a da indicaţii. Metoda pumnului în gură folosită de guvernarea PDL pentru a lua decizii cu impact asupra viitorului copiilor noştri a fost înlocuită cu cea a dialogului şi a consultării. Legitimitatea deciziilor care au la bază acest mecanism asigură stabilitate sistemului de învăţământ şi permite ieşirea din cercul vicios al schimbărilor lipsite de orice viziune şi de abordare strategică”, a declarat Remus Pricopie, citat într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Clasa pregătitoare rămâne în învăţământul obligatoriu de la şase ani şi poate fi organizată în şcoală sau în grădiniţă, decizia privind locul unde vor învăţa copiii fiind luată în funcţie de spaţii, după consultarea părinţilor. Aceştia îşi pot exprima opţiunea până la finele lunii martie, urmând ca în luna aprilie să aibă loc înscrierile pentru clasa pregătitoare.

“Directorul şcolii prezintă părintelui oferta pentru clasa pregătitoare în funcţie de spaţiile disponibile, respectiv în şcoală sau în grădiniţă”, a mai declarat Remus Pricopie.

Acest articol a fost citit de 398 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.