teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevii Liceului Teoretic Teiuş i-au avut ca oaspeți pe elevii Liceului Tehnologic Special “Sumus” din Cluj-Napoca

Elevii Liceului Teoretic Teiuş i-au avut ca oaspeți pe elevii Liceului Tehnologic Special “Sumus” din Cluj-Napoca

Publicat în 09.04.2014 la ora 17:00

scoala-altfel-teius-2014Au aflat mai multe şi cor fi probabil mai buni. Elevii de la Liceul Teoretic Teiuş s-au întâlnit, în cadrul unei activităţi desfăşurate în Săptămâna “Şcoala Altfel”, cu elevii de la Liceul Tehnologic Special “Sumus” din Cluj-Napoca, veniţi în vizită la ei.

Scopul acestei întâlniri a fost dobândirea de noi cunoştinţe şi informaţii despre elevii dintr-o şcoală de masă, despre alt judeţ, alt oraş şi despre societatea în care trăim. Colaborarea dintre instituţiile şcolare implicate în proiect accentuează totodată necesitatea socializării elevilor deficienţi şi integrarea acestora în comunitate. Concursuri, jocuri de cunoaştere şi socializare, vizită în parcul CFR, au fost doar câteva dintre activităţile desfăşurate, pe lângă vizita propriu-zisă a unităţii şcolare.

Vizita elevilor cu deficienţe de la Liceul Tehnologic Special „Sumus” din Cluj-Napoca la Liceul Tehnologic Teiuş constituie o activitate din cadrul unui proiect educaţional între cele două licee, realizat în parteneriat cu ISJ Alba şi ISJ Cluj, şi cu sprijinul  Primăriei oraşului Teiuş.

“Într-o societate democratică modernă, omul trebuie să trăiască într-un mediu tot mai civilizat şi mai sociabil. De multe ori omul uită că trăieşte în comunitate cu alţi semeni şi că alături de el se află indivizi care au nevoie de înţelegerea şi sprijinul său de îndrumare. Colaborarea dintre instituţiile şcolare implicate în proiect accentuează necesitatea socializării elevilor deficienţi şi integrarea acestora în comunitate, spun coordonatorii proiectului.

Vizita elevilor deficienţi din Cluj a avut drept scop îndrumarea spre a dobândi noi cunoştinţe şi informaţii despre elevii dintr-o şcoală de masă, despre alt judeţ, alt oraş şi despre societatea în care trăim. De asemenea, s-a mizat pe realizarea pregătirii psihologice a elevilor pentru viaţă precum şi dobândirea de noi cunoştinţe, deprinderi intelectuale şi practice, dezvoltarea intereselor cognitive şi a îndemânărilor practice.

Obiectivele colaborării în cadrul proiectului sunt promovarea dialogului şi a comunicării între elevi cu potenţial cognitiv diferit, motivarea elevilor în aprecierea tuturor posibilităţilor pe care le oferă societatea contemporană şi stimularea schimbului de informaţii între elevii celor două şcoli.

Activităţile desfăşurate în cadrul Liceului Teoretic Teiuş au fost vizitarea unităţii şcolare, vizionarea unui film de prezentare a liceului, diferite concursuri precum şi diferite jocuri de cunoaştere şi socializare. Activitatea s-a finalizat cu întâlnirea elevilor cu primarul oraşului Teiuş, dl. dr. ing. Mirel Hălălai şi vizitarea Parcului CFR.

Pe tot parcursul activităţilor s-a avut în vedere stimularea dorinţei de autodepăşire, inocularea motivaţiei dialogului social şi cultural cu alţi elevi şi personalităţi locale, dezvoltarea ideii de societate românească bazată pe comunicare, pe  relaţii interpersonale şi de grup, pe principii şi norme morale deosebite.

“Putem afirma că activităţile au contribuit la dezvoltarea unor atitudini democratice la elevi, stimulând spiritul de întrajutorare, solidaritate în grup, spiritul critic, capacitatea de argumentare, spiritul de a acţiona şi de a rezolva problemele în mod responsabil”, au mai transmis cordoonatorii.

Vizita elevilor teiuşeni la liceul din Cluj se va organiza în luna iunie 2014.

Acest articol a fost citit de 568 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.