Învățământ-Cultură
Elevii Liceului Teoretic Teiuș au învățat primii pași în materie de programare, în cadrul evenimentului mondial „Hour of code”
Liceul Teoretic Teiuș s-a alăturat evenimentului mondial „Hour of code”, iar în cursul săptămânii 5 – 11 decembrie 2016 a susţinut orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, să parcurgă alături de elevi o oră în care să facă o scurtă introducere în programare.
Prin participarea la Hour of Code, Liceul Teoretic Teiuș a dorit promovarea, în rândul elevilor, cadrelor didactice și comunității locale, a ideii că programarea este simplă, socială şi că oricine poate învăţa măcar elementele de bază ale acesteia.
În economia contemporană mondială a locurilor de muncă ce necesită competenţe în domeniul programării, raportul este de 3 la 1 între locurile de muncă şi absolvenţii unor şcoli ce dețin competențe în sfera tehnologiei computerelor. De asemenena se cunoaşte faptul că, astăzi competenţele cheie în utilizarea calculatorului sunt reitarate atât la nivel european cât şi la nivel mondial ca fiind competenţele de bază ale secolului XXI. Cu toate acestea 90% din şcoli, la nivel mondial, nu predau informatică și elementele de bază ale programării.
Evenimentul internaţional Hour of Code, la care România a aderat, este o campanie care oferă profesorilor şi elevilor din întreaga ţară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării. Obiectivul campaniei Hour of Code este de a atrage toţi elevii din România de la grădiniţă până la facultate şi profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, să participe la un eveniment de o oră, în care să se evidenţieze faptul că, programarea nu este complicată.
În acest an evenimentul este susţinut de Barack Obama, Bill Gates, Mark Zukerberg, guverne ale ţărilor din Europa şi lideri de opinie din întreaga lume, care împreună, susţin că, la nivel globat, tot mai mulţi copii ar trebui să înveţe programare.
Astfel, în săptămâna 5-11 decembrie 2016, Liceul Teoretic Teiuş, Alba, a susţinut orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, să parcurgă alături de elevi o oră în care să facă o scurtă introducere în programare.
Activitățile desfășurate s-au focalizat pe dezvoltarea competenţelor de programare, utilizarea materialelor video (tutorialelor) ca instrumente de învăţare, utilizarea competenţelor de limbă engleză pentru participarea la evenimentul Hour of Code și practicarea limbajelor de codificare a informaţiilor.
Coordonatorii proiectului la nivel de unitate școlară, dir. prof. Marius Cosmin Pintea și prof. Erika Tunde, susțin ideea necesității cunoașterii elementelor de bază în programare, deoarece, trăim într-o lume înconjurată de tehnologie, o realitate pe care o experimentăm zi de zi, şi ştim, noi ca profesori, că orice domenii ar alege elevii noştri, ca adulţi, capacitatea lor de a reuşi va depinde tot mai mult de înţelegerea modului în care funcţionează aceasta.
Evenimentul Hour of Code este organizat de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare. Prin implementarea activităților evenimentului se are în vedere promovarea în școli și creșterea participării femeilor, dar și a elevilor ce aparțin minorităților, la dezvoltarea competențelor de programare utilizate în noile tehnologii contemporane, a transmis prof. Romina Pop.

Învățământ-Cultură
Târg de carte, la Grădinița cu Program Normal „Prietenia” Teiuș
La inițiativa doamnei Rad-Pețelcan Mihaela, președintele comitetului de părinți al grupei, am organizat un minunat târg de carte dedicat celor mici, în parteneriat cu editura Usborne – una dintre cele mai apreciate edituri pentru copii din lume, fondată în Marea Britanie în 1973.
În prima parte a activității, copiii, alături de părinți, au explorat colecțiile fascinante de cărți pline de culoare, curiozitate și aventură. În a doua parte, fiecare familie a avut ocazia să aleagă cărți potrivite pentru micii cititori – titluri interactive, cu clapete, puzzle-uri, experimente sau enciclopedii – perfecte pentru a transforma învățarea într-o adevărată joacă.
„Scopul activității a fost să trezim în sufletul copiilor dragostea pentru lectură și să le oferim un început frumos în lumea magică a cărților. Mulțumim tuturor părinților și copiilor implicați pentru entuziasm și participare!”, au transmis organizatorii.
Învățământ-Cultură
Maria Hălălaie-Ovari, elevă a Liceului Teoretic Teiuș, locul II la concursul de muzică „Art Festival” de la Brașov
Maria Hălălaie-Ovari, elevă în clasa a IV-a, la Liceului Teoretic Teiuș, a obținut locul II la prestigiosul concurs de muzică „Art Festival” de la Brașov.
Concursul la secțiunea pian s-a desfășurat în data de 14 iunie 2025.
„Performanța ei este o dovadă a pasiunii, talentului și muncii susținute! Bravo, Maria! Îți dorim mult succes în continuare și cât mai multe realizări frumoase!”, au transmis reprezentanții Liceului teoretic Teiuș.
Învățământ-Cultură
Doamnele Dorina Ciortea și Maria Lup, două cadre didactice îndrăgite de elevii Liceului Teoretic Teiuș, s-au pensionat
Colectivul Liceului Teoretic Teiuș și-a luat rămas bun, cu emoție și recunoștință, de la două cadre didactice deosebite, care și-au încheiat frumoasa carieră didactică, în cursul zilei de luni, 2 iunie 2025.


Este vorba de prof. înv. primar Dorina Ciortea și prof. Maria Lup – profesor de fizică, cadre didactice îndrăgite de elevi.
„Doamnele profesoare au format generații întregi de elevi, fiind modele de profesionalism, dedicare și pasiune pentru învățământ. Le mulțumim pentru răbdarea, dăruirea și dragostea cu care au construit caractere, au modelat minți și au lăsat o amprentă de neșters în inimile noastre. Le dorim o pensionare frumoasă, cu sănătate, liniște și multe bucurii alături de cei dragi! Liceul Teoretic Teiuș va păstra mereu cu respect și admirație contribuția lor la educația din această comunitate”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Teiuș.
Învățământ-Cultură
Rezultate deosebite obținute de elevii Liceului Teoretic Teiuș la concursul „Apăr viața”
Vineri, 30 mai 2025, elevii Liceului Teoretic Teiuș au participat la concursul „Apăr Viața”, organizat de SVSU Teiuș, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului.
„Cu ocazia Zilei de 1 Iunie 2025, elevii Liceului Teoretic Teiuș au demonstrat încă o dată spirit civic, implicare și responsabilitate, obținând rezultate remarcabile la concursul „Apăr viața”, organizat de SVSU Teiuș, în parteneriat cu liceul nostru. Elevii noștri și-au evidențiat abilitățile practice și competențele artistice în realizarea unor lucrări de mare valoare ce ilustrează misiunea și determinarea pompierilor. Felicitări tuturor participanților pentru determinare și muncă! Mulțumim SVSU Teiuș pentru colaborare și susținere! Împreună formăm o generație responsabilă și pregătită să facă față oricărei provocări!”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretc Teiuș.
-
Mondenacum 11 luni
Mesaje de Sfânta Maria 2024. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 3 luni
Când pică Paștele ortodox și cel catolic în 2026, dar și în următorii ani | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
Sfinții Constantin și Elena 2025. FELICITARI, MESAJE și URARI pentru cei care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 3 luni
MESAJE de Sfântul Gheorghe 2025. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi transmite celor care îşi sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 2 luni
MESAJE DE 1 MAI 2025. SMS-uri, FELICITARI şi URĂRI care pot fi trimise de Ziua Internaţională a Muncitorilor | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 2 luni
Ce nume se sărbătoresc de Sfinții Constantin și Elena 2025 | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 8 luni
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2024. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 3 luni
Când sunt Floriile Ortodoxe și Catolice în următorii ani | teiusinfo.ro