Învățământ-Cultură
Elevii Liceului Teoretic Teiuș au învățat primii pași în materie de programare, în cadrul evenimentului mondial „Hour of code”
Liceul Teoretic Teiuș s-a alăturat evenimentului mondial „Hour of code”, iar în cursul săptămânii 5 – 11 decembrie 2016 a susţinut orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, să parcurgă alături de elevi o oră în care să facă o scurtă introducere în programare.
Prin participarea la Hour of Code, Liceul Teoretic Teiuș a dorit promovarea, în rândul elevilor, cadrelor didactice și comunității locale, a ideii că programarea este simplă, socială şi că oricine poate învăţa măcar elementele de bază ale acesteia.
În economia contemporană mondială a locurilor de muncă ce necesită competenţe în domeniul programării, raportul este de 3 la 1 între locurile de muncă şi absolvenţii unor şcoli ce dețin competențe în sfera tehnologiei computerelor. De asemenena se cunoaşte faptul că, astăzi competenţele cheie în utilizarea calculatorului sunt reitarate atât la nivel european cât şi la nivel mondial ca fiind competenţele de bază ale secolului XXI. Cu toate acestea 90% din şcoli, la nivel mondial, nu predau informatică și elementele de bază ale programării.
Evenimentul internaţional Hour of Code, la care România a aderat, este o campanie care oferă profesorilor şi elevilor din întreaga ţară, posibilitatea să participe la o introducere distractivă în tainele programării. Obiectivul campaniei Hour of Code este de a atrage toţi elevii din România de la grădiniţă până la facultate şi profesorii, indiferent de pregătirea pe care o au, să participe la un eveniment de o oră, în care să se evidenţieze faptul că, programarea nu este complicată.
În acest an evenimentul este susţinut de Barack Obama, Bill Gates, Mark Zukerberg, guverne ale ţărilor din Europa şi lideri de opinie din întreaga lume, care împreună, susţin că, la nivel globat, tot mai mulţi copii ar trebui să înveţe programare.
Astfel, în săptămâna 5-11 decembrie 2016, Liceul Teoretic Teiuş, Alba, a susţinut orice profesor, indiferent de pregătirea pe care o are, să parcurgă alături de elevi o oră în care să facă o scurtă introducere în programare.
Activitățile desfășurate s-au focalizat pe dezvoltarea competenţelor de programare, utilizarea materialelor video (tutorialelor) ca instrumente de învăţare, utilizarea competenţelor de limbă engleză pentru participarea la evenimentul Hour of Code și practicarea limbajelor de codificare a informaţiilor.
Coordonatorii proiectului la nivel de unitate școlară, dir. prof. Marius Cosmin Pintea și prof. Erika Tunde, susțin ideea necesității cunoașterii elementelor de bază în programare, deoarece, trăim într-o lume înconjurată de tehnologie, o realitate pe care o experimentăm zi de zi, şi ştim, noi ca profesori, că orice domenii ar alege elevii noştri, ca adulţi, capacitatea lor de a reuşi va depinde tot mai mult de înţelegerea modului în care funcţionează aceasta.
Evenimentul Hour of Code este organizat de Code.org, o organizație non-profit dedicată extinderii educației cu privire la tehnologia computerelor și programare. Prin implementarea activităților evenimentului se are în vedere promovarea în școli și creșterea participării femeilor, dar și a elevilor ce aparțin minorităților, la dezvoltarea competențelor de programare utilizate în noile tehnologii contemporane, a transmis prof. Romina Pop.

Învățământ-Cultură
SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a | teiusinfo.ro
SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Modele de subiecte pentru elevii de clasa a VIII-a | teiusinfo.ro
Modelele de subiecte la Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 la Limba Română, Matematică și Limba Maternă au fost publicate de Ministerul Educației.
Acestea au fost concepute pentru a-i pregăti cu succes pe absolvenții clasei a VIII-a pentru examenul de Evaluare Națională 2023.
Vezi aici:
SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2023, la Matematică, Limba Română și Limba Maternă clasa a VIII-a
Evaluarea Națională 2023 are loc în perioada 19-22 iunie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial.
Proba la Limba română se va desfășura pe 19 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 21 iunie.
Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 9 iunie. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie. Primele rezultate s-ar afișa pe 28 iunie, iar cele finale, de după contestații, pe 4 iulie 2023.
Calendarul probelor și rezultatelor de la Evaluarea Națională 2023 este următorul:
- 6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la evaluarea națională
- 9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
- 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
- 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
- 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
- 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
- 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
- 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
- 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
La solicitarea comisiilor județene/Comisiei municipiului București de organizare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a sau din proprie inițiativă, Comisia Națională de Organizare a Evaluării Naționale poate aproba, în situații excepționale, prelungirea/reducerea perioadelor de evaluare/reevaluare a lucrărilor scrise ori de afișare a rezultatelor.
Învățământ-Cultură
9 elevi de la Școala Gimnazială Întregalde sunt beneficiarii ediției din acest an a Campaniei „Cozonacul de Crăciun”, organizată de Liceul Teoretic Teiuș
În acest an un număr de 9 elevi, de la Școala Gimnazială Întregalde, sunt beneficiarii Campaniei „Cozonacul de Crăciun”, organizată de Liceul Teoretic Teiuș.
„Campania „Cozonacul de Crăciun” – ediția 2022, organizatăă de Liceul Teoretic Teiuș – Consiliul elevilor, a ajuns și la Școala Gimnazială Întregalde. Elevii din unitatea de învățământ din Întregalde (9 copii) sunt beneficiari direcți ai acestui proiect! Felicitări celor implicați în implementare!”, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic Teiuș.
Învățământ-Cultură
Ieri, 16 decembrie 2022, la Liceul Teoretic Teius a fost organizat un Târg de Crăciun, în scop caritabil
Se apropie Crăciunul ! Am vrea să fim mai buni, am vrea să ştim că fiecare copil este într-un loc sigur şi confortabil, alături de o familie iubitoare, am vrea să putem face mai multe pentru cei cu care soarta a fost mai puţin darnică! Astfel, după o pauză de trei ani – perioada pandemiei care ne-a marcat pe toţi – Liceul Teoretic Teiuş a reluat tradiţia Târgului de Crăciun.
În ziua de 16 decembrie 2022, la ora 12:00, elevii liceului, de la mic la mare, împreună cu cadrele didactice, au invitat locuitorii oraşului Teiuş la un Târg de Crăciun, altfel decât cele din marile oraşe ale lumii, dar cu nimic mai prejos pentru persoanele dragi care au fost prezente. Produsele expuse pentru vânzare au fost confecţionate chiar de elevii liceului, îndrumaţi de dascălii lor, ajutaţi de fraţi şi surori, de părinţi sau de prieteni.
Târgul a fost organizat în parcarea din faţa clădirii ciclului liceal pentru elevii claselor I–XII, respectiv în clădirile Grădiniţei „Prietenia” pentru preşcolari şi pentru elevii din clasele pregătitoare.
Acest târg este o activitate importantă din cadrul proiectului educativ „Cozonacul de Crăciun” – campanie umanitară destinată copiilor defavorizaţi din Liceul Teoretic Teiuş, inclusiv şcolarilor şi preşcolarilor din Căpud, dar şi din Întregalde, deoarece, din acest an şcolar, Şcoala Gimnazială Întregalde este participantă la acest proiect.
Pentru o bună desfăşurare am beneficiat de sprijinul Primăriei din Teiuş şi al Poliţiei oraşului.
Banii obţinuţi din vânzări vor fi folosiţi pentru pregătirea unor pachete ce vor fi dăruite beneficiarilor proiectului: 26 de elevi din ciclul primar al unităţii noastre şcolare, 22 de elevi din clasele V–XII, 29 de şcolari şi preşcolari din Căpud, dar şi cei 9 elevi din Întregalde. Un loc aparte în sufletul membrilor Consiliului Elevilor – iniţiatorii acestui proiect – îl ocupă copiii de la Casa de tip familial „Rebeca” din Teiuş, care sunt, de asemenea, beneficiari ai proiectului.
Cadourile vor fi realizate săptămâna viitoare şi vor fi oferite beneficiarilor în zilele de miercuri şi joi, 21-22 decembrie 2022.
Învățământ-Cultură
Vineri, 16 decembrie 2022: Târg de Crăciun organizat d elevii Liceului Teoretic Teiuș
Vineri, 16 decembrie 2022, la Teiuș va avea loc un Târg de Crăciun organizat de către Liceul Teoretic din localitate.
Între orele 12.00 și 15.00, în parcarea Liceului Teoretic Teiuș, se va desfășura Târgul de Crăciun organizat de către elevi.
„Decorațiuni de iarnă, haine, jucării… un strop de magie în fiecare!!!”, este motto-ul evenimentului.
Cetățenii din oraș vor putea merge pentru a achiziționa decorațiuni de sărbători sau alte obiecte ori doar să se bucure de atmosfera sărbătorilor de iarnă.
-
Mondenacum 2 săptămâni
FELICITĂRI de 8 martie. MESAJE și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de ZIUA FEMEII | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 11 luni
Mesaje de Paste. SMS-uri, urări şi felicitări pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 11 luni
Mesaje de Paște fericit. SMS-uri urări şi felicitări de Sfintele Pasti pe care le poţi trimite prietenilor | teiusinfo.ro
-
Din Județacum 2 săptămâni
MESAJE de 8 MARTIE, Ziua Femeii. Felicitări, urări și SMS-uri pentru femeile din viața voastră | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 4 săptămâni
Mesaje de Dragobete. Declaraţii de dragoste, felicitări şi SMS-uri pe care le poţi trimite de ziua îndrăgostiţilor la români | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 3 săptămâni
Cele mai frumoase mesaje de 1 MARTIE. Trimite şi tu un MESAJ, o FELICITARE, un SMS de Mărţişor | teiusinfo.ro
-
Mondenacum o lună
Cum vor sărbătorii românii Crăciunul și Anul Nou 2021. Ce spune Raed Arafat | teiusinfo.ro
-
Mondenacum 7 luni
Mesaje de Sfânta Maria. URĂRI, FELICITĂRI și SMS-uri care pot fi trimise persoanelor care își serbează onomastica | teiusinfo.ro