teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Elevii de la Liceul Teoretic Teiuş au învăţat cum trebuie să reacţioneze în caz de cutremur sau incendiu

Elevii de la Liceul Teoretic Teiuş au învăţat cum trebuie să reacţioneze în caz de cutremur sau incendiu

Publicat în 20.03.2015 la ora 20:53

simulare-incendiu-teius-mar-2015Elevii Liceului Teoretic Teiuş, din ciclul primar, au participat, ieri, la exerciţiul de simulare în caz de incendiu şi dezastre naturale, care ar trebui să îi inveţe cum să reacţioneze în cazul unui cutremur sau incendiu, mai ales în cazul în care se întâmplă în timpul programului școlar.

Obiectivele urmărite au fost cele legate de informarea și educarea preventivă a elevilor pentru formarea unui comportament adecvat în cazul producerii unui incendiu și a altor situații de urgență, precum și a modului de apelare a numărului unic de urgență 112, cunoașterea modului de comportare și acțiune, în cazul evacuării în situația producerii unui cutremur sau unui cutremur.

Activitățile derulate s-au concretizat într-o lecție deschisă și un exercițiu de evacuare în caz de incendiu. La exercițiu au participat o autospecială de stins incendii cu apă și spumă și o autospecială SMURD din cadrul Departamentului de Pompieri Aiud. Exercițiul a făcut parte din cadrul exercițiului cu forțe și mijloace în orașul Teiuș pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații prin revărsarea cursurilor de apă și fenomene meteo periculoase.

Scopul exerciţiilor a fost şi pregătirea personalului didactic pentru a conduce aplicarea regulilor de comportare şi a măsurilor de protecţie pe timpul şi imediat după producerea unui cutremur/ incendiu, dar şi pregătirea elevilor pentru un astfel de eveniment.

Pe parcursul a 5 minute și 40 de secunde, a fost realizată evacuarea tuturor persoanelor din incinta şcoli, în ordine. Elevii au fost conduşi la locul de adunare organizat pe terenul de sport dinainte stabilit pentru fiecare clasă.

„Este important ca la vârsta școlară să se exerseze în mod repetat astfel de simulări deoarece numai în acest mod copiii vor conştientiza, alături de adulţi, care este cel mai potrivit comportament în cazul unor situaţii de urgenţă. Pentru a mări eficienţa reacţiilor colective în situaţii amintite mai sus, ne propunem ca astfel de exerciţii să se desfăşoare cât mai des”, a spus dir. adj. Marius Cosmin PIntea, de la Liceul Teoretic Teiuş.

La activitate au participat reprezentanți ai ISU Unirea coordonați de col. Dorel Sofica, primarul orașului Teiuș, dr. ing. Mirel Hălălai, prefectul județului Alba, dl. Gheorghe Feneșer, directorul unității de învățământ prof. Octavian Mihai Rusu și cadrele didactice ale ciclului primar, Liceului Teoretic Teiuș.

Acest articol a fost citit de 260 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.