Rămâi conectat

Știri din zonă

Ediția 2021 a manifistării „Fii satului Stremț”, o reușită deplină. Sărbătoarea a fost reluată după un an de pauză

Publicat

în

După un an de pauză, datorat pandemiei de coronavirus, în zilele de 14 și 15 August a avut loc evenimentul „Fii satului Stremț”, cu o gamă variată de activități începând cu întreceri la șah, tenis de masă și fotbal.

Duminică 15 August manifestările au început cu un tedeum în fața Monumentului Eroilor din satul Stremț, la care au fost prezenți cinci preoți, un numeros public și oficialități din județ.

„În acest cadru au fost premiați cu diplome și sume de bani cupluri care au sărbătorit 50 și 60 de ani de căsătorie, câștigătorii întrecerilor sportive, păstrători ai tradițiilor străvechi și în mod deosebit au fost premiați componențîi echipei de fotbal „Voința Stremt“ câștigători pentru a doua oară consecutiv ai Cupei României, faza județeană.

În continuare manifestările s-au desfășurat în incinta bazei sportive Stremț, în aer liber pe o scenă amenajată în acest sens. Înainte de începerea propriu-zisă a manifestărilor cultural artistice, a avut loc bine cunoscută masă populară cu participarea a sute de cetățeni și invitați prezenți la această manifestare.

La programul cultural artistic desfășurat pe durata a 5 ore și-au dat concursul, Ansamblul cultural artistic „Monica Stan” din Stremț, „Dor Teiușan” din Teiuș, „Cununa Fărăului” din Fărău, „60 plus” Alba-Iulia, soliștii vocali Ina Ioana Todoran, Iulian Bîc, Cornelia-Ionela Maxa și alțîi pe care nu ii mai enumerăm din cauza spațiului. Totul a culminat cu recitalul extraordinar al artistului Nicolae Furdui Iancu și grupul ,,Crai Nou” care s-au bucurat de un mare succes.

Manifestarea s-a încheiat cu alocuțiunea domnului primar Traian Ștefan Popa, care a mulțumit tuturor celor prezenți, precum și artiștilor ce au încântat publicul. Focul de artificii a încheiat o manifestare pe care o considerăm o reușită”, a scris pe facebook primarul comunei Traian Ștefan Popa.

Știri din zonă

Șoferiță de 42 de ani din Coșlariu rănită, după ce s-a izbit de un autobuz pe DJ 107B

Publicat

în

Vineri, 21 ianuarie 2022, în jurul orei 06.30, pe DJ 107B, în localitatea Coșlariu, o femeie, de 42 de ani, din Coșlariu, în timp ce conducea un autoturism a intrat în coliziune cu un autobuz, condus de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Mihalț.

În urma accidentului rutier conducătoarea auto a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital. Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Știri din zonă

Drumurile agricole din comuna Stremț distruse aproape în totalitate, la câteva luni după ce au fost refăcute

Publicat

în

Primarul comunei Stremț, Traian Ștefan Popa, se arată extrem de nemulțumit de starea în care au ajuns drumurile agricole din comună la doar câteva luni după ce acestea au fost refăcute în totalitate.

Acesta anunță că cei care se fac vinovați sunt vizați de emenzi usturătoare, conform legislației în vigoare.

„În urma unor ample lucrări efectuate în cursul anului 2021, s-a reușit ca majoritatea drumurilor agricole din satul Stremț să fie refăcute arătând impecabil.

Din păcate odată cu începerea lucrărilor pentru campania agricolă 2021 – 2022, tot ceea ce s-a realizat prin eforturi financiare destul de mari să fie degradate.

Considerăm că este inadmisibil ca cei care fac asemenea lucruri să rămână nepedepsiți de aceea rugăm pe toți acei care efectuează în perioada următoare lucrări agricole să conștientizeze că ceea ce fac nu este numai nepermis ci și nelegal, fapt pentru care îi anunțăm că se va trece la luarea măsurilor legale și anume amenzi usturătoare conform legislației în vigoare”, a scris primarul Traian Ștefan Popa, pe pagina personală de facebook.

Citește mai mult

Știri din zonă

Compania Națională de Investiții va finanța, de la bugetul de stat, construcția unei săli de sport în comuna Stremț

Publicat

în

Primarul comunei Stremț, Traian Ștefan Popa, a anunțat, în cursul zilei de astăzi, finanțarea de la bugetul de stat prin Compania Națională de Investiții a contrucției unei săli de sport, în incinta actualei bazei sportive „Voința”.

„Anul 2022 începe cu vești bune pentru iubitorii de sport din comuna Stremț.

Mergând în continuare pe linia începută cu ani în urmă pentru edificarea unor spații pentru desfășurarea activităților sportive în decursul anului 2021, Primăria a depus la Compania Națională de investiții București documentație pentru realizarea unei săli de sport pentru tinerii comunei noastre.

Acum la începutul anului 2022 am primit vestea că acestei investiții, sala de sport i-a fost aprobată finanțarea urmând ca în perioada următoare să se depună documentațiile necesare.

Informăm cetățenii comunei noastre că viitoarea sală va fi construită în incinta bazei sportive VOINȚA și va fi o sală ultramodernă incluzând și 102 de locuri pentru spectatori. Speram că această veste are darul să ne bucure pe toți și mai ales pe iubitorii de sport”, a scris pe pagina personală de facebook Traian Ștefan Popa, primarul comunei Stremț.

Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 56 de ani din Galda de Jos cercetat de polițiști, după ce a fost surprins conducând băut pe raza comunei

Publicat

în

Ieri, 29 decembrie 2021, în jurul orei 18.15, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au depistat un bărbat, de 56 de ani, din comuna Galda de Jos, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius