Rămâi conectat

Știri din zonă

Ediția 2021 a manifistării „Fii satului Stremț”, o reușită deplină. Sărbătoarea a fost reluată după un an de pauză

Publicat

în

După un an de pauză, datorat pandemiei de coronavirus, în zilele de 14 și 15 August a avut loc evenimentul „Fii satului Stremț”, cu o gamă variată de activități începând cu întreceri la șah, tenis de masă și fotbal.

Duminică 15 August manifestările au început cu un tedeum în fața Monumentului Eroilor din satul Stremț, la care au fost prezenți cinci preoți, un numeros public și oficialități din județ.

„În acest cadru au fost premiați cu diplome și sume de bani cupluri care au sărbătorit 50 și 60 de ani de căsătorie, câștigătorii întrecerilor sportive, păstrători ai tradițiilor străvechi și în mod deosebit au fost premiați componențîi echipei de fotbal „Voința Stremt“ câștigători pentru a doua oară consecutiv ai Cupei României, faza județeană.

În continuare manifestările s-au desfășurat în incinta bazei sportive Stremț, în aer liber pe o scenă amenajată în acest sens. Înainte de începerea propriu-zisă a manifestărilor cultural artistice, a avut loc bine cunoscută masă populară cu participarea a sute de cetățeni și invitați prezenți la această manifestare.

La programul cultural artistic desfășurat pe durata a 5 ore și-au dat concursul, Ansamblul cultural artistic „Monica Stan” din Stremț, „Dor Teiușan” din Teiuș, „Cununa Fărăului” din Fărău, „60 plus” Alba-Iulia, soliștii vocali Ina Ioana Todoran, Iulian Bîc, Cornelia-Ionela Maxa și alțîi pe care nu ii mai enumerăm din cauza spațiului. Totul a culminat cu recitalul extraordinar al artistului Nicolae Furdui Iancu și grupul ,,Crai Nou” care s-au bucurat de un mare succes.

Manifestarea s-a încheiat cu alocuțiunea domnului primar Traian Ștefan Popa, care a mulțumit tuturor celor prezenți, precum și artiștilor ce au încântat publicul. Focul de artificii a încheiat o manifestare pe care o considerăm o reușită”, a scris pe facebook primarul comunei Traian Ștefan Popa.

Știri din zonă

2 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 24 septembrie 2021, în comuna Galda de Jos

Publicat

în

Astăzi, 24 septembrie 2021, în județul Alba s-au înregistrat 105 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre aceste cazuri, 2 au fost atribuite comunei Galda de Jos.

Localitățile din care provin cazurile de COVID-19 raportate astăzi, 24 septembrie 2021, sunt următoarele:

ALBA IULIA – 31 cazuri

ABRUD – 1 caz

AIUD – 13 cazuri

BLAJ – 6 cazuri

CUGIR – 2 cazuri

OCNA MUREȘ – 1 caz

SEBEȘ – 12 cazuri

ZLATNA – 1 caz

BAIA DE ARIEȘ – 1 caz

CIUGUD – 4 cazuri

CRICĂU – 2 cazuri

DAIA ROMÂNĂ – 1 caz

FĂRĂU – 1 caz

GALDA DE JOS – 2 cazuri

LIVEZILE – 1 caz

LOPADEA NOUĂ – 3 cazuri

MIRĂSLĂU – 4 cazuri

POȘAGA – 2 cazuri

SĂLCIUA – 1 caz

SĂLIȘTEA – 2 cazuri

SÂNCEL – 2 cazuri

ȘONA – 2 cazuri

UNIREA – 5 cazuri

VADU MOȚILOR – 1 caz

VALEA LUNGĂ – 1 caz

VINȚU DE JOS – 2 cazuri

Reinfectați:

CRICAU – 1 caz

Joi, în Alba au fost prelucrate 461 de probe (234 la DSP si 227 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 258.010.

Citește mai mult

Știri din zonă

Femeie de 63 de ani rănită în urma unui accident rutier petrecut pe DN 1, în afara localității Sântimbru

Publicat

în

Ieri, 23 septembrie 2021, în jurul orei 12.50, pe DN 1, în afara localității Sântimbru, un bărbat de 48 de ani, din comuna Hărău, județul Hunedoara, în timp ce conducea o autoutilitară, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat, de 65 de ani, din comuna Gurghiu, județul Mureș.

În urma accidentului, o pasageră din autoturism, în vârstă de 63 de ani, din municipiul Reghin, județul Mureș, a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Știri din zonă

O minoră de 5 ani a ajuns la spital, după ce a fost rănită în urma unui accident rutier petrecut pe DJ 105M, la Oiejdea

Publicat

în

Ieri, 20 septembrie 2021, în jurul orei 17.20, pe DJ 105M, pe raza localității Oiejdea, o femeie, de 61 de ani, din comuna Galda de Jos, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un autovehicul condus de o femeie, de 33 de ani, din comuna Ighiu.

În urma accidentului rutier, o minoră, în vârstă de 5 ani, pasageră în primul autoturism, a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportată la spital.

Cele două conducătoare auto au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

FOTO: ARHIVĂ

Citește mai mult

Știri din zonă

Bărbat de 27 de ani din Târgu Jiu cercetat de polițiști, după ce a provocat un accident rutier soldat cu o persoană rănită, în afara localității Sântimbru

Publicat

în

Vineri, 17 septembrie 2021, în jurul orei 20.15, un bărbat de 27 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 107B, în afara localității Sântimbru, la intersecția cu Drumul National 1, nu a acordat prioritate unui autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din județul Mureș, intrând în coliziune cu acesta.

În urma accidentului, conducătorul celui de-al doilea autoturism a suferit leziuni corporale și a fost transportat la spital.

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius