Rămâi conectat

Învățământ-Cultură

Concurs pluridisciplinar şi medalion literar-artistic în memoria marelui poet Mihai Eminescu la Liceului Teoretic Teiuş

Publicat

în

Liceul-Teoretic-TeiusScrierile lui Eminescu străbat vremurile ancenstrale şi rămân adevărate torţe aprinse la lumina cărora, generaţii la rând au împletit gândul cu fapta, punând în evidenţă partea sensibilă, ascunsă, responsabilă cu armonia, frumosul, blândeţea, dreptatea şi aspiraţia către perfecţiune, trăsături înscrise în spiritualitatea umană.

Fascinaţi de fantezia poetică şi epică a marelului Eminescu, elevii teiuşeni sub coordonarea cadrelor didactice, au dezvăluit puţin din lumina şi căldura artei de a scrie cu har, inspiraţie şi dăruire, având în vedere promovarea personalităţilor culturale româneşti, ca modele, în context european.

Proiectul „Mihai Eminescu, metafora eternităţii” stă sub afirmaţia eminesciană „Eu rămân ce-am fost romantic” şi propune elevilor explorarea operei lirice şi epice (Cezara, Făt-Frumos din lacrimă, Sărmanul Dionis) în care Eminescu valorifică toate temele şi motivele specifice romantismului. Astfel, timp de o săptămână s-au derulat activităţi care au urmărit dezvoltarea abilităţilor de lectură, cultivarea simţului estetic, familiarizrea cu textul eminescian (liric şi epic), precum şi inerpretarea personalizată (recitare, dramatizare) a creaţiilor sale.

Activităţile care l-au adus pe Eminescu în faţa noastră şi au reîmprospătat parfumul creaţiilor sale în gândurile şi inimile noastre, atât ale elevilor, cât şi ale cadrelor didactice, s-au desfăşurat pe două secţiuni: concursul „Mihai Eminescu, metafora eternităţii”, un concurs pluridisciplinar care a vizat competenţe specifice diferitelor discipline studiate în şcoală (limba şi literatura română, matematică, geografie, istorie, educaţie plastică, educaţie muzicală), valorificând opera lui Mihai Eminescu şi medalionul literar-artistic cu acelaşi titlu, desfăşurat la Casa de Cultură Teiuş. Evenimentul cultural în cinstea „poetului nepereche” va pune în scenă momente de recitare, dramatizare şi interpretare ce au  ca obiectiv valorizarea operei lirice şi epice a lui Mihai Eminescu.

Partenerii care  susţin implementarea proiectului „Mihai Eminescu, metafora eternităţii” sunt: Primăria Teiuş, Casa de Cultură Teiuş, Biblioteca Teiuş şi Corul Seniori Teiuş.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Învățământ-Cultură

Tehnologia în Educație: Liceul Teoretic Teiuș, transformă procesul de învățare

Publicat

în

Într-o eră digitală în continuă evoluție, Liceul Teoretic Teiuș,  își adaptează metodele de predare pentru a răspunde nevoilor actuale ale elevilor. Prin integrarea tehnologiei în procesul educațional, reușim să oferim o experiență de învățare modernă, interactivă și eficientă.

Dotări moderne pentru un învățământ de calitate. Pentru a sprijini atât elevii, cât și profesorii în desfășurarea orelor, instituția noastră beneficiază de echipamente tehnologice de ultimă generație prin intermediul proiectului „Asigurarea accesului elevilor Liceului Teoretic Teiuș la procesul de învățare online prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT pentru activități didactice”, Cod MySMIS 144008:

• Table interactive cu videoproiectoare – Acestea transformă lecțiile în experiențe vizuale captivante, facilitând înțelegerea conceptelor prin imagini, animații și exerciții interactive.

• Tablete pentru elevi – Elevii au acces la materiale digitale, teste online și aplicații educaționale, ceea ce le permite să învețe într-un mod dinamic și adaptat nevoilor fiecăruia.

• Laptopuri pentru profesori – Cadrele didactice utilizează tehnologia pentru a pregăti lecții atractive, a gestiona resursele educaționale și a interacționa mai eficient cu elevii.

Beneficii pentru elevi și profesori

Prin utilizarea acestor resurse, procesul de predare devine mai interactiv, iar elevii sunt mai implicați în actul educațional. Accesul la tehnologie stimulează gândirea critică, creativitatea și colaborarea, pregătindu-i pe elevi pentru provocările viitorului.

Scopul proiectului este asigurarea accesului elevilor Liceului Teoretic Teiuș și a structurii arondate, Școala Primară Căpud, la procesul de învățare în mediul online, prin achiziționarea de echipamente mobile de tipul tabletelor pentru uz școlar, destinate elevilor, precum și a unor echipamente si/sau dispozitive electronice necesare activităților didactice (pentru cadrele didactice sau pentru sălile de clasă), astfel încât procesul educațional să se desfășoare în condiții cât mai sigure.

Obiectivele specifice ale proiectului: (1) Facilitarea accesului elevilor din cadrul unității de învățământ, la procesul de predare online prin furnizarea a 640 tablete de uz școlar; (2) Promovarea desfășurării optime a procesului de predare online prin furnizarea a 170 echipamente / dispozitive IT pentru activități didactice;

Rezultatele proiectului (1) Un număr de 640 de tablete pentru uz școlar furnizate elevilor înmatriculați la Liceul Teoretic Teiuș, Alba, (2) Un număr de 170 de echipamente / dispozitive IT furnizate pentru activități didactice în mediul online.

Valoarea totală a proiectului: 1.616.751,67 lei, Valoarea cofinanțării UE (FEDR): 1.302.624,72 lei, Valoarea nerambursabilă din bugetul naţional: 229.874,95 lei, Cod MySMIS proiect: 144008. Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Mobilier nou, materiale didactice și echipamente pentru sălile de clasă și laboratoarele Liceului Teoretic Teiuș

Publicat

în

Primăria orașului Teiuș anunță dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente a sălilor de clasă și a laboratoarelor din cadrul Liceului Teoretic Teiuș, în cadrul unui proiect european în valoare de peste 210.000 lei.

„Grija pentru calitatea invătământului teiusean este o preocupare constantă a administratiei locale din Teiuș! In cadrul proiectului european „Dotarea unitatilor de invătământ preuniversitar din orasul Teiuș” proiect in valoare de peste 210 mii lei, s-a achizitionat mobilier pentru dotarea salilor de clasă, a laboratoarelor, materiale didactice, echipamente, pupitre individuale, scaune, intr-un cuvânt tot ce este necesar pentru echiparea scolilor si gradinitelor noastre, proaspăt modernizate, înlocuind vechiul mobilier si generând acea atmosfera necesară unui invătământ modern si de calitate!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Rareș Alexandru Moldovan, elev al Liceului Teoretic Teiuș, premiul special al Concursului Naţional Interdisciplinar „La Şcoala cu Ceas”

Publicat

în

Rareș Alexandru Moldovan, elev în clasa a VII-a la Liceul Teoretic Teiuș, a obținut premiul special la Concursul Naţional Interdisciplinar „La Şcoala cu Ceas”, ediția 2025, discipina geografie.

Concursul s-a desfășurat în data de 1 februarie 2025 la Școala Gimnazială „Take Ionescu” Râmnicu Vâlcea. Liceul din Teiuș a fost reprezentat de doi elevi la această competiție școlară. Rareș Alexandru Moldovan a obținut 87 de puncte, iar Eduard Antonio Moise, și el în clasa a VII-a, a obținut 62 de puncte.

Coordonatorul elevilor este profesoara Maria Petri.

Concursul Naţional „La Școala cu Ceas” este o etapă importantă în pregătirea pentru Olimpiada de Geografie/Istorie (pentru elevii de clasa a VIII-a) şi pentru Mica Olimpiadă de Geografie Terra/Concursul de Istorie Clio (pentru elevii claselor V-VII).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învățământ-Cultură

Mai mulți absolvenți ai Liceului Teoretic Teiuș au obținut note de 10 sau peste 9.50, la una dintre probele examenului de Bacalaureat 2024

Publicat

în

Printre absolvenții cu rezultate de excepție la Bacalaureat 2024 se numără și câțiva elevi de la Liceul Teoretic Teiuș care au obținut note de 10 sau peste 9.50 la una dintre probele pe care le-au susținut.

Elevii Liceului Teoretic Teiuș, Alba, au făcut dovada pregătirii lor, obținând rezultate de excepție la examenul național de bacalaureat.

Cele mai mari note pe discipline au fost obținute de:

Popa Maria, geografie – nota 10

Zuga Alina Cătălina, logică, argumentare și comunicare – nota 10

Rusu Denisa Maria, biologie vegetală și animală – nota 10

Koble Raul Vasile, istorie – nota 9.90

Bostan Maria Larisa, matematică – nota 9,75

Popa Denis Mihai, anatomie și fiziologie umană – nota 9,75

Pop Bianca Luisa, limba și literatura română – nota 9,50

”Felicitări tuturor și mult succes la facultate! Felicitări cadrelor didactice pentru sprijin și implicare! Felicitări părinților pentru susținere!”, au transmis reprezentanții școlii.

Liceul Teoretic Teiuș se numără printre unitățile școlare cu cea mai mare rată de promovabilitate la Bacalaureat 2024 cu un procent de 82% și 41 de candidați promovați din 50 prezenți.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius