teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Cerc pedagogic al directorilor de gimnaziu organizat la Liceul Teoretic Teiuș

Cerc pedagogic al directorilor de gimnaziu organizat la Liceul Teoretic Teiuș

Publicat în 29.04.2015 la ora 13:59

cerc-pedagogic-teius-apr-2015Inspectoratul Școlar al Județului Alba în colaborare cu Liceul Teoretic din Teiuș au organizat Cercul Pedagogic al directorilor și directorilor adjuncți de școli gimnaziale din județ.

Temele abordate în cadrul evenimentului s-au concentrate în jurul unor subiecte de actualitate precum: eficientizarea managementului la nivelul unităților de învățământ, organizarea concursului național de titularizare, sesiunea 2015, desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ, stadiul inspecțiilor curente și speciale.

Ca reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Alba au participat: inspector pentru management instituțional, prof. Adriana Elena Boghici, inspector pentru managementul resurselor umane, prof. Constantin Negugioiu, inspector pentru dezvoltarea resurselor umane, prof. Monalisa Borza, iar Liceul Teoretic Teiuș a fost reprezenntat de director prof. Octavian Mihai Rusu și dir. adj. Marius Cosmin Pintea.

La Cercul pedagogic al directorilor au participat un număr de 107 directori și directori adjuncți ai școlilor gimnaziale din județ.

Este evident faptul că un director de unitate școlară trebuie să aibă în vedere toate aspectele necesare coordonării actului instituțional: administrativ, de management și de leadership, însă pe măsură ce unitățile de învățământ dobândesc mai multă autonomie, prin descentralizarea sistemului educațional, ponderea activităților specific manageriale și de leadership, crește”, a declarat, după întâlnire, dir. adj. Marius Cosmin Pintea, de la Liceul Teoretic Teiuș.

Acest articol a fost citit de 409 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.