teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Centenarul unirii Basarabiei cu România sărbătorit de elevii Liceului Teoretic Teiuș

Centenarul unirii Basarabiei cu România sărbătorit de elevii Liceului Teoretic Teiuș

Publicat în 28.03.2018 la ora 11:38

Împlinirea, ieri, 27 martie 2018 a 100 de ani de la momentul în care Sfatul Ţării de la Chişinău a votat unirea Basarabiei cu România, ne-a oferit ocazia rememorării acestui eveniment.

Liceul Teoretic Teiuş în parteneriat cu Primăria, Biblioteca Orăşenească, Casa de Cultură , Centrul de Informare Turistică din oraşul Teiuş şi Inspectoratul Şcoar Judeţean Alba au iniţiat proiectul “Centenarul unirii Basarabiei cu România” care şi-a propus desfăşurarea unor acţiuni ce au ca temă principală evenimentele ce au avut loc în urmă cu 100 de ani, dar şi oamenii politici şi de cultură care s-au implicat atunci în realizarea visului de unire.

De asemenea, ne-am dorit ca beneficiarii proiectului să cunoască şi realităţile de azi din Republica Moldova. De aceea, prezenţa în numǎr cât mai mare a elevilor şi a cadrelor didactice acolo, alǎturi de oficialitǎţi ale oraşului şi de alţi cetǎţeni s-a dorit a fi o lecţie de istorie.

 Activitatea s-a derulat pe parcursul a trei săptămâni, perioadă în care elevii au pregătit materiale ce au fost prezentate în cadrul unei expoziţii. Evenimentul a avut loc azi, 27 martie 2018 la Casa de Cultură a oraşului Teiuş unde a fost prezentată semnificaţia istorică a anului 1918 şi în special a unirii Basarabiei cu România de cǎtre prof. de istorie Nicoleta Cîmpean, urmatǎ de prezentarea de cǎtre elevii Liceului Teoretic Teiuş a materialelor pregătite şi a unui program artistic. Cei prezenţi au primit pliante cu imagini inspirate din evenimentele anului 1918 de la Chişinău.

Prof. Romina Pop, Liceul Teoretic Teiuș

Acest articol a fost citit de 32 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.