teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius

Acasă » Administrație » Administrația din Teiuș este pe cale de a investii în confortul cetățenilor peste 42 milioane de lei

Administrația din Teiuș este pe cale de a investii în confortul cetățenilor peste 42 milioane de lei

Publicat în 24.04.2019 la ora 10:00

În aproximativ șase ani administrația locală a orașului Teiuș are de gând să cheltuiască peste 42 de milioane de lei pentru a ridica gradul de confort a cetățenilor.

Potrivit conceptului „confortul cetățenilor ocupă primul punct pe ordinea de zi a oricărui edil” deviza după care se ghidează domnul Mirel Vasile Hălălai, primarul orașului Teiuș, acesta se face „luntre și punte” pentru a obține fondurile necesare în atingerea acestui scop.

Așa se explică suma mare de care se vorbește în titlu și faptul că în ultimii ani primarul a demarat lucrările de reabilitare a clădirilor învăţământului din orașul pe care-l gospodăreşte obținând pentru acestea și fiind pe cale să cheltuiască suma de aproximativ 10,1 milioane de lei.

Pe lângă aceasta domnul Mirel Vasile Hălălăi ne-a informat că sunt într-o fază avansată lucrările de construcție a podului rutier care va lega peste râul Mureș localitatea Căpud de centrul administrativ Teiuș care beneficiază de o finanțare PNDL 3.255.154 lei

și că în continuare se lucrează pentru modernizarea străzilor pentru care, tot prin același program a obținut o finanțare de peste 12 milioane de lei, mai precis 12.185.088 lei.

Și, pentru că niciodată un edil nu poate și mulţumit, Mirel Vasile Hălălai ne-a mărturisit că are de gând să pornească cel mai mare plan de regenerare urbană pentru care este pe cale de a obține impresionanta sumă de 17,1 milioane de lei.

Potrivit lui Mirel Vasile Hălălai „Regenerarea urbane reprezintă aducerea la viață a zonelor urbane cu fortul cooperativ al municipalităților, proprietarilor și alților actori implicați în vederea îmbunătățirii condiţiilor de trai, a creșterii calității mediului și a climatului social și întărirea economiei locale. Încercăm prin acest program să reconvertim unele zone cu clădiri dezafectate, amenajarea zonelor verzi și de agrement, ecologizarea și refuncționalizarea acestora. Proiectul se adresează în mod direct cetățeanului care într-o democrație trebuie pus pe primul loc”.

Dorel Lazăr

Acest articol a fost citit de 603 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.