Rămâi conectat

Politică

(P) Alegeri parlamentare 2016 – Mirel Hălălai, primar Teiuș: „Candidaţii PSD la Camera Deputaţilor şi la Senat reprezintă cea mai bună echipă !”

Publicat

în

Dragi teiuşeni,

Ca un vis au trecut patru ani de la precedentele alegeri parlamentare la care ne-am ales, pe o adevărată vreme de iarnă, parlamentarii care să ne reprezinte judeţul şi oraşul nostru în Parlamentul României. Iată că suntem în situaţia în care, ca nişte adevăraţi gospodari, trebuie să ne gândim foarte serios la viitor dar să nu uităm nici un moment trecutul şi prezentul. Astfel, vin cu fruntea sus şi cu încrederea în faţa dumneavoastră, a celor ce m-aţi investit cu încrederea deosebită de a duce pentru încă patru ani oraşul nostru drag pe o direcţie corectă, a dezvoltării şi modernităţii şi vă propun să facem împreună o scurtă trecere în revistă a activităţii parlamentare care priveşte direct oraşul nostru Teiuş.

Am ales în anul 2012 un deputat pe Colegiul Apuseni – Teiuş în persoana domnului deputat Ioan Dîrzu, om a cărui experienţă o preţuiesc şi care s-a implicat în sprijinirea în condiţiile legii a dezvoltării oraşului nostru. După cum bine ştiţi asfaltarea drumului Beldiului (DC 17) este o realitate datorită şi eforturilor şi zbaterilor domnului deputat Dîrzu care mi-a susţinut întotdeauna proiectele necesare oraşului nostru. Nu pot uita nenumăratele drumuri la Bucureşti la Administraţia Fondului de Mediu împreună cu deputatul nostru unde cu documente viabile am reuşit să repornim finanţarea lucrărilor de canalizare în Teiuş astfel că astăzi, după doi ani de la începerea lucrărilor ne putem mândri cu o reţea de canalizare şi branşamente atât de necesare teiuşenilor, lucrare finalizată în proporţie de 96%, pe care în scurt timp vrem să o extindem la nivelul întregului oraş. La insistenţele mele după cum bine ştiţi domnul deputat Ioan Dîrzu a iniţiat o lege pentru rezolvarea problemei terenurilor de pe strada Aleea Sportivă, lege aprobată de Parlament dar din obscure motive politice (spun acest lucru pentru că alte primării în situaţii absolut similare au reuşit) legea a fost dirijată de preşedintele Iohannis către Curtea Constituţională şi respinsă, astfel că din aceste eforturi s-a ales praful, iar oamenii implicaţi şi terenul de sport, respectiv parcul CFR, au rămas în continuare într-o situaţie neclară şi nerezolvată lăsându-ne în imposibilitatea amenajării folosind fonduri europene.

Oraşul nostru trebuie indiscutabil să se dezvolte, pe bază de proiecte viabile care să aibă o susţinere profundă la nivel central şi mă întreb dacă cu un singur deputat care a ţinut şi ţine la oraşul nostru şi la judeţ s-au găsit rezolvări la multe probleme atunci în ideea de a avea o echipă completă de senatori şi deputaţi care să vibreze la problemele ridicate de primarul Teiuşului vom putea face mult mai multe, bazându-ne pe proiecte care să fie corect prezentate şi urmărite în derularea lor.

Pentru toate cele arătate mai sus, pentru faptul că îi cunosc pe candidaţii PSD la Camera Deputaţilor şi la Senat, pentru că sunt convins că atât Ioan Dîrzu, Cornel Suciu, Gheorghe Damian, Daniel Breaz, Călin Andreş şi alţii reprezintă cea mai bună echipă, oameni în primul rând care au demonstrat ceva în munca, profesia şi viaţa lor, îndrăznesc să vin în faţa dumneavoastră cu dorinţa sinceră de a avea pentru noi şi copiii noştri condiţii demne de oraş aşa cum se întrezăresc şi la noi şi să vă cer să votaţi o echipă PSD parlamentară nouă în care am încredere şi care sunt convins că va face front comun cu mine în eforturile de dezvoltare a oraşului nostru. Am încredere în candidaţii noştri şi sper ca în 11 decembrie, prin votul nostru să dăm o nouă valoare noţiunii de parlamentar care să muncească şi să sprijine iniţiativele noastre care sunt până la urmă izvorâte din cerinţele oraşului pe care cu cinste îl reprezint.

Cu prietenie,

Dr. Ing. Mirel Hălălai
Primarul oraşului Teiuş

Comandat de PSD Alba/Executat de SC Unirea Pres SRL/Cod unic mandatar financiar: 11160007


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Tensiuni urmate de demisii și excluderi în organizația PSD Teiuș

Publicat

în

În acest moment, există tensiuni majore la nivelul organizației PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, sau alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Rezultatele finale ale ALEGERILOR PARLAMENTARE 2020, în orașul Teiuș

Publicat

în

În cadrul Alegerilor Parlamentare 2020, desfășurate ieri, 6 decembrie 2020, la Teiuș PSD s-a clasat pe primul loc, atât la Senat cât și la Camera Deputaților, fiind urmat de PNL.

AUR s-a clasat pe locul al treilea iar USR-PLUS pe locul al patrulea.

Potrivit rezultatelor parțiale, care nu sunt încă definitive, în Teiuș au obținut urmatoareale rezultate:

Senat:

1. PSD – 645 voturi

2. PNL – 478 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. AUR – 180 voturi

Camera Deputaților:

1. PSD – 617 voturi

2. PNL – 490 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. USR PLUS – 175 voturi


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Judecătoria Aiud a invalidat mandatul de primar pentru Mirel Vasile Hălălai

Publicat

în

Surpriză de proporții: Judecatoria Aiud a respins cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție Teiuș, având ca obiect „Validare primar” și a dispus invalidarea domnului Mirel Hălălai Vasile, membru al PSD, în funcția de primar al orasului Teiuș.

Încheierea instantei se comunca de îndată prefectului Județului Alba și secretarului orasului Teiuș.

Mirel Vasile Hălălai a declarat că „voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele. Nu mă consider vinovat cu nimic, nu mă consider în stare de conflict de interese și voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele”.

Soluția instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, la Tribunalul Alba, în termen de două zile de la aducerea la cunostintă publică.

Reamintim faptul că într-un document remis de Agentia Națională de Integritate se susținea că primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, are interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Includerea primarului Hălălai pe această listă este surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018.

Ori, potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. ”(…) întrucât comunicarea dispusă prin Raportul de evaluare nu produce prin ea însăşi efecte juridice, acţiunea în contencios formulată împotriva acestui punct este, de asemenea, inadmisibilă din perspectiva prevederilor art. 1 şi 2 alin. 2 litera c a Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrative”.

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018. Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. Săptămâna trecută, alte două instanţe au invalidat mandatele consilierilor locali Dănuţ Bârzan de a Lupşa şi Traian Ursaleş de la Meteş, tot la solicitarea ANI.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Mirel Vasile Hălălai: „Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!”

Publicat

în

DRAGI, TEIUȘENI

Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!

Faptul că votul dumneavoastră de duminică s-a reflectat și asupra Consiliului Local, asigurând o majoritate stabilă, atât de necesară orașului nostru, este pentru mine și echipa de consilieri un semn clar că, nu v-am dezamăgit și vrem și trebuie să muncim în continuare la proiectele bune pentru orașul nostru.

Apreciez mesajele venite din partea contracandidaților mei și așa cum mă cunoașteți deja, sunt un om al dialogului și al lucrului în echipă!

Orice idee bună trebuie luată în considerare și folosită în interesul Teiușului. Prin munca în echipă, perseverență, răbdare și seriozitate, rezultatele nu vor întârzia să apară!

Vreau să cred că în orașul nostru, sloganul „ Teiușulprimul „ este și va ramâne la el acasă, prin lucrurile bune care trebuie să ne reprezinte.

Cu prețuire, același
MIREL VASILE HĂLĂLAI
Primarul orașului Teiuș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius