Rămâi conectat

Politică

(P) Alegeri Locale 2016 – Un gând sincer, la sfârșit de mandat

Publicat

în

halalai_consiliu-local-psd-2016A venit timpul, la sfârșitul unui mandat de primar, pe care l-am dobândit cu sprijinul dumneavoastră și în care m-am străduit să punem Teiușul pe drumul modernizării, să vin în fața dumneavoastră, să privesc înainte și să las faptele să vorbească.

Sunt un om cu simțul măsurii, al respectului pentru semeni și spun mereu adevărul, chiar dacă acest lucru mi-a adus și deservicii; chiar dacă unii vor cuvinte meșteșugite și minciuni, spuse o dată la 4 ani. Realitatea din oraș nu poate fi contestată. Lucrăm din 2014 la rețeaua de canalizare și sperăm fie finalizată curând. Asfaltăm din 2015 străzile pe care s-a introdus canalizarea: Ardealului – aproape terminată (termen: luna iunie 2016), Ștefan cel Mare – (termen: 31 decembrie 2016), Primăverii (termen de finalizare: mai 2017). Am terminat două proiecte cu bani europeni, Centrul de informare turistică (Locul târgului) și Centrul pentru copiii  cu  situație  precară  (piața  de  alimente).  Depunem  în  curând  proiectul pentru  zona  verde  a  orașului  (parc  modern,  cu  toate  dotările, între fostul transformator și crucea luminoasă). Avem proiecte pregătite pentru asfaltarea a încă 14 străzi, aducem în luna august apa la Pețelca, apoi și la Căpud. Am realizat ce alții promit de 26 de ani încoace.

Realitatea  o vedeți cu toții! Am învățat de la părinții mei să mă bazez pe propriile puteri și să nu vin cu promisiuni deșarte! Vedem cum presiunile unora care-și văd amenințate interesele seamănă neîncredere și nepăsare! Eu am încredere în puterea noastră, a teiușenilor, care știu să facă diferența între bine și rău, între minciună și adevăr! Am încredere în dumneavoastră, care ați înțeles că un primar trebuie să aibă consiliul local de partea lui, altfel se bate cu morile de vânt! Cred că merităm un trai mai bun, că avem dreptul să decidem, pe  banii  noștri, că avem nevoie de dezvoltare și locuri de muncă bine plătite.

Dumneavoastră sunteți singurii care puteți judeca ce a fost, unde este acum orașul nostru și ce vrem pentru viitor. Am curajul să vin în fața dumneavoastră, să vă privesc în ochi și să vă cer un mandat pentru consilierii noștri PSD și consilierii  judeţeni  PSD,  unde  am  reuşit  să  promovăm  pe  un  loc  eligibil  un teiuşean serios, Marcel Oţoiu, şi un vot pentru a-mi duce proiectele mai departe. Am nevoie de un consiliu local serios și puternic, care să nu frâneze dezvoltarea orașului, așa cum s-a întâmplat în mandatul anterior. Îmi doresc o colaborare cu consilierii locali, numai în interesul orașului de care sunt atât de mândru – Teiuș.  Vreau  ca  toate  deciziile  să  fie  luate  transparent, numai  la primărie, de cei îndreptățiți, în folosul orașului, și nu în locații ascunse, pe întuneric!

Așa să ne ajute Dumnezeu!
Același Mirel Vasile HĂLĂLAI


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Tensiuni urmate de demisii și excluderi în organizația PSD Teiuș

Publicat

în

În acest moment, există tensiuni majore la nivelul organizației PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, sau alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Rezultatele finale ale ALEGERILOR PARLAMENTARE 2020, în orașul Teiuș

Publicat

în

În cadrul Alegerilor Parlamentare 2020, desfășurate ieri, 6 decembrie 2020, la Teiuș PSD s-a clasat pe primul loc, atât la Senat cât și la Camera Deputaților, fiind urmat de PNL.

AUR s-a clasat pe locul al treilea iar USR-PLUS pe locul al patrulea.

Potrivit rezultatelor parțiale, care nu sunt încă definitive, în Teiuș au obținut urmatoareale rezultate:

Senat:

1. PSD – 645 voturi

2. PNL – 478 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. AUR – 180 voturi

Camera Deputaților:

1. PSD – 617 voturi

2. PNL – 490 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. USR PLUS – 175 voturi


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Judecătoria Aiud a invalidat mandatul de primar pentru Mirel Vasile Hălălai

Publicat

în

Surpriză de proporții: Judecatoria Aiud a respins cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție Teiuș, având ca obiect „Validare primar” și a dispus invalidarea domnului Mirel Hălălai Vasile, membru al PSD, în funcția de primar al orasului Teiuș.

Încheierea instantei se comunca de îndată prefectului Județului Alba și secretarului orasului Teiuș.

Mirel Vasile Hălălai a declarat că „voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele. Nu mă consider vinovat cu nimic, nu mă consider în stare de conflict de interese și voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele”.

Soluția instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, la Tribunalul Alba, în termen de două zile de la aducerea la cunostintă publică.

Reamintim faptul că într-un document remis de Agentia Națională de Integritate se susținea că primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, are interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Includerea primarului Hălălai pe această listă este surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018.

Ori, potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. ”(…) întrucât comunicarea dispusă prin Raportul de evaluare nu produce prin ea însăşi efecte juridice, acţiunea în contencios formulată împotriva acestui punct este, de asemenea, inadmisibilă din perspectiva prevederilor art. 1 şi 2 alin. 2 litera c a Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrative”.

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018. Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. Săptămâna trecută, alte două instanţe au invalidat mandatele consilierilor locali Dănuţ Bârzan de a Lupşa şi Traian Ursaleş de la Meteş, tot la solicitarea ANI.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Mirel Vasile Hălălai: „Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!”

Publicat

în

DRAGI, TEIUȘENI

Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!

Faptul că votul dumneavoastră de duminică s-a reflectat și asupra Consiliului Local, asigurând o majoritate stabilă, atât de necesară orașului nostru, este pentru mine și echipa de consilieri un semn clar că, nu v-am dezamăgit și vrem și trebuie să muncim în continuare la proiectele bune pentru orașul nostru.

Apreciez mesajele venite din partea contracandidaților mei și așa cum mă cunoașteți deja, sunt un om al dialogului și al lucrului în echipă!

Orice idee bună trebuie luată în considerare și folosită în interesul Teiușului. Prin munca în echipă, perseverență, răbdare și seriozitate, rezultatele nu vor întârzia să apară!

Vreau să cred că în orașul nostru, sloganul „ Teiușulprimul „ este și va ramâne la el acasă, prin lucrurile bune care trebuie să ne reprezinte.

Cu prețuire, același
MIREL VASILE HĂLĂLAI
Primarul orașului Teiuș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius