Rămâi conectat

Politică

(P) Alegeri Locale 2016 – Tinerii din Teiuş votează Cosmin Giurgiu!

Publicat

în

cosmin-giurgiu_candidat_pnl_teius_tineri_alegeri_locale_2016Aşa sună mesajul meu preferat de campanie: tinerii din Teiuş votează Cosmin! Iar acest mesaj a venit atât de natural în mintea echipei PNL de campanie, încă după primele vizite pe care le-am făcut împreună pe străzile din Teiuş.

Pentru că aşa am simţit şi asta ne-au transmis tinerii din oraşul nostru: că vor un primar tânăr, cu care să poată relaţiona, un primar capabil să le înţeleagă problemele şi cu care să poată discuta liber oricând doresc. Sentimentul de încredere este reciproc, pentru că şi eu îmi pun toate speranţele în generaţia care vine din urmă. Ei sunt oamenii care vor reclădi România, cei care vor repune şi ţara noastră în rândul ţărilor civilizate.
Din păcate, acum, tinerii noştri trăiesc timpuri grele. Şomajul în rândul lor este mult mai mare decât media, locuinţele sunt scumpe, e tot mai greu să-şi întemeieze o familie.
Rolul meu, în calitate de primar al oraşului Teiuş va fi acela de a-i ajuta pe tinerii noştri să rămână aici şi să-şi găsească rostul în viaţă. Dar, pentru asta, e nevoie să-i ajutăm şi cred că eu, împreună cu echipa mea de consilieri deţinem soluţia.
Ne gândim la proiecte prin care să stimulăm firmele, prin facilităţi fiscale, să angajeze tineri. Ne propunem să găsim resurse pentru construirea de locuinţe, pe care să le închiriem tinerelor familii cu chirii subvenţionate. Vrem să încurajăm tinerii să-şi întemeieze familii şi să aducă pe lume copii, fapt pentru care vom înfiinţa o nouă creşă, precum şi o grădiniţă cu program prelungit.
Vreau, de asemenea, să fiu primul primar din Alba care va comunica permanent cu tinerii oraşului pe care îl conduce. Iar pentru asta inclusiv Internetul este soluţia. Voi institui un program de audienţe online în fiecare zi! Tineri sau mai puţin tineri, teiuşenii vor putea să vorbească în fiecare zi cu primarul lor, Cosmin Giurgiu, printr-un sistem de video-conferinţă online. Aşa vor ajunge direct la mine sesizările şi problemele oamenilor pe care, împreună cu echipa mea de consilieri PNL, vom încerca să le rezolvăm în cel mai scurt timp posibil. Să încercăm astfel să mai eliminăm din birocraţie şi din barierele de comunicare dintre cetăţeni şi administraţia locală.
Şi, pentru ca această comunicare să fie şi mai uşoară, chiar în primele luni ale mandatului meu voi propune consiliului local o investiţie în câteva puncte de acces gratuit la Internet, prin hotspot-uri WI-FI gratuite în cele mai populare locuri publice din oraş.
Sunt gândurile mele pentru tinerii de care mă simt aproape, încă de pe vremea în care le eram profesor de matematică şi pe care, acum, îi doresc cetăţeni maturi şi responsabili ai Teiuşului.
Sunt dorinţele mele de mai bine pentru toţi teiuşenii, pe care îi aştept la vot duminică, pentru victoria echipei PNL!

Ştefan-Cosmin Giurgiu-Sîrb,
candidatul PNL la Primăria Teiuş
(prima poziţie pe buletinul de vot)

PNL Alba – Publicitate electorală


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Tensiuni urmate de demisii și excluderi în organizația PSD Teiuș

Publicat

în

În acest moment, există tensiuni majore la nivelul organizației PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, sau alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Rezultatele finale ale ALEGERILOR PARLAMENTARE 2020, în orașul Teiuș

Publicat

în

În cadrul Alegerilor Parlamentare 2020, desfășurate ieri, 6 decembrie 2020, la Teiuș PSD s-a clasat pe primul loc, atât la Senat cât și la Camera Deputaților, fiind urmat de PNL.

AUR s-a clasat pe locul al treilea iar USR-PLUS pe locul al patrulea.

Potrivit rezultatelor parțiale, care nu sunt încă definitive, în Teiuș au obținut urmatoareale rezultate:

Senat:

1. PSD – 645 voturi

2. PNL – 478 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. AUR – 180 voturi

Camera Deputaților:

1. PSD – 617 voturi

2. PNL – 490 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. USR PLUS – 175 voturi


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Judecătoria Aiud a invalidat mandatul de primar pentru Mirel Vasile Hălălai

Publicat

în

Surpriză de proporții: Judecatoria Aiud a respins cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție Teiuș, având ca obiect „Validare primar” și a dispus invalidarea domnului Mirel Hălălai Vasile, membru al PSD, în funcția de primar al orasului Teiuș.

Încheierea instantei se comunca de îndată prefectului Județului Alba și secretarului orasului Teiuș.

Mirel Vasile Hălălai a declarat că „voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele. Nu mă consider vinovat cu nimic, nu mă consider în stare de conflict de interese și voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele”.

Soluția instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, la Tribunalul Alba, în termen de două zile de la aducerea la cunostintă publică.

Reamintim faptul că într-un document remis de Agentia Națională de Integritate se susținea că primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, are interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Includerea primarului Hălălai pe această listă este surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018.

Ori, potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. ”(…) întrucât comunicarea dispusă prin Raportul de evaluare nu produce prin ea însăşi efecte juridice, acţiunea în contencios formulată împotriva acestui punct este, de asemenea, inadmisibilă din perspectiva prevederilor art. 1 şi 2 alin. 2 litera c a Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrative”.

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018. Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. Săptămâna trecută, alte două instanţe au invalidat mandatele consilierilor locali Dănuţ Bârzan de a Lupşa şi Traian Ursaleş de la Meteş, tot la solicitarea ANI.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Mirel Vasile Hălălai: „Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!”

Publicat

în

DRAGI, TEIUȘENI

Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!

Faptul că votul dumneavoastră de duminică s-a reflectat și asupra Consiliului Local, asigurând o majoritate stabilă, atât de necesară orașului nostru, este pentru mine și echipa de consilieri un semn clar că, nu v-am dezamăgit și vrem și trebuie să muncim în continuare la proiectele bune pentru orașul nostru.

Apreciez mesajele venite din partea contracandidaților mei și așa cum mă cunoașteți deja, sunt un om al dialogului și al lucrului în echipă!

Orice idee bună trebuie luată în considerare și folosită în interesul Teiușului. Prin munca în echipă, perseverență, răbdare și seriozitate, rezultatele nu vor întârzia să apară!

Vreau să cred că în orașul nostru, sloganul „ Teiușulprimul „ este și va ramâne la el acasă, prin lucrurile bune care trebuie să ne reprezinte.

Cu prețuire, același
MIREL VASILE HĂLĂLAI
Primarul orașului Teiuș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius