Rămâi conectat

Politică

(P) Alegeri Locale 2016 – DA, stimaţi cetăţeni ai Teiuşului! Am FORŢA de a schimba în bine viaţa dumneavoastră!

Publicat

în

cosmin-giurgiu-sarb-pnl-teius-afis-locale-2016Sunt Giurgiu-Sîrb Ştefan-Cosmin, am 40 de ani, sunt de 4 ani viceprimar al oraşului Teiuş şi am lucrat mulţi ani în mediul privat.

Sunt profesor de matematică, am studii economice şi de drept. Candidez acum pentru funcţia de primar al Teiuşului din partea PNL şi sunt convins că tinereţea, experienţa şi puterea de muncă pe care le am mă vor ajuta să pun în practică planul meu de dezvoltare a Teiuşului, bazat pe PROIECTE SERIOASE ŞI PE BANI EUROPENI! Nu am intrat în politică pentru avantaje personale. Am ales acest drum pentru că sunt convins că acest oraş merită mai mult şi trebuie să ajungă să îşi merite titulatura. Nu mai vreau ca teiuşenii să circule pe drumuri de pământ în oraşul lor sau să îşi caute o viaţă mai bună în altă parte. Bugetul actual al oraşului este unul de funcţionare, de subzistenţă, nicidecum unul de dezvoltare. Or Teiuşul tocmai de dezvoltare are nevoie: de infrastructură, de facilităţi pentru investitori, de locuri de muncă pentru teiuşeni. Viziunea mea de dezvoltare pentru Teiuş se bazează pe două mari direcţii: 1) Un parteneriat pe patru ani cu Consiliul Judeţean Alba prin care se vor face lucrări de asfaltare, rigole şi trotuare pe toate străzile oraşului Teiuş. Vom finaliza, de urgenţă, lucrările de canalizare, branşamentele la gospodării şi vom rezolva problema străzilor cu nivel mai ridicat decât cel al curţilor oamenilor. 2) Înfiinţarea unui departament special în Primărie pentru accesarea fondurilor europene şi guvernamentale prin care vom realiza: – modernizarea străzii Decebal cu accent pe amenajarea spaţiilor verzi; – amenajarea unei zone de agrement, cu teren de mini-fotbal, teren de tenis şi zonă de picnic, în cartierul de peste calea ferată; – reabilitarea termică a locuinţelor şi a clădirilor publice; – construirea unei Case de Cultură noi, unde va funcţiona Centrul Cultural Teiuş; – construirea unei clădiri moderne, multifuncţionale pentru primărie. Nu în ultimul rând, vom face tot ce ne stă în putinţă să ajutăm investitorii să creeze noi locuri de muncă printr-o infrastructură adecvată şi prin taxe şi impozite reduse. Pentru mine comunicarea cu cetăţenii este şi va rămâne o prioritate. De aceea voi propune ca fiecare stradă din Teiuş să desemneze câte un reprezentant care să participe, trimestrial, la o întâlnire cu primarul şi consilierii pentru un dialog direct. Chiar vom încerca să înfiinţăm în Căpud, Beldiu, Coşlariu Nou şi Peţelca oficii teritoriale ale Primăriei Teiuş, pentru ca oamenii de acolo să nu mai fie nevoiţi să vină până la Teiuş pentru orice hârtie sau pentru plata impozitelor şi taxelor. Am o nouă viziune pentru Teiuş, mai proaspătă şi mai apropiată de ceea ce îşi doresc oamenii şi pentru asta vă cer votul. Să facem împreună proiectele concrete care vă vor îmbunătăţi viaţa!

Giurgiu-Sîrb Ştefan-Cosmin,
candidatul PNL la funcţia de primar al oraşului Teiuş

PNL Alba – Publicitate electorală


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Tensiuni urmate de demisii și excluderi în organizația PSD Teiuș

Publicat

în

În acest moment, există tensiuni majore la nivelul organizației PSD Teiuș, din cauza demisiei consilierului local Ovidiu Cordoș, membru al partidului majoritar.

Mai mult, potrivit surselor, vineri, în cadrul unei ședințe al biroului politic local, ar urma să se decidă soarta altor trei consilieri social-democrați.

Contactat pentru un punct de vedere referitor la această situație, primarul orașului Teiuș, Mirel Hălălai, nu a fost disponibil.

„Îndepărtăm pe toți cei ce îndrăznesc să aibă idei, păreri, sau alte puncte de vedere, diferite de ale Conducătorului Suprem.

Ne întoarcem la vremurile apuse, când dictatura ne conducea cu mână de fier?”, a fost reacția unor membri, în legătură cu prezentul conflict.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Rezultatele finale ale ALEGERILOR PARLAMENTARE 2020, în orașul Teiuș

Publicat

în

În cadrul Alegerilor Parlamentare 2020, desfășurate ieri, 6 decembrie 2020, la Teiuș PSD s-a clasat pe primul loc, atât la Senat cât și la Camera Deputaților, fiind urmat de PNL.

AUR s-a clasat pe locul al treilea iar USR-PLUS pe locul al patrulea.

Potrivit rezultatelor parțiale, care nu sunt încă definitive, în Teiuș au obținut urmatoareale rezultate:

Senat:

1. PSD – 645 voturi

2. PNL – 478 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. AUR – 180 voturi

Camera Deputaților:

1. PSD – 617 voturi

2. PNL – 490 voturi

3. AUR – 284 voturi

4. USR PLUS – 175 voturi


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Judecătoria Aiud a invalidat mandatul de primar pentru Mirel Vasile Hălălai

Publicat

în

Surpriză de proporții: Judecatoria Aiud a respins cererea formulată de Biroul Electoral de Circumscripție Teiuș, având ca obiect „Validare primar” și a dispus invalidarea domnului Mirel Hălălai Vasile, membru al PSD, în funcția de primar al orasului Teiuș.

Încheierea instantei se comunca de îndată prefectului Județului Alba și secretarului orasului Teiuș.

Mirel Vasile Hălălai a declarat că „voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele. Nu mă consider vinovat cu nimic, nu mă consider în stare de conflict de interese și voi urma toate căile legale pentru a-mi apăra interesele”.

Soluția instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, la Tribunalul Alba, în termen de două zile de la aducerea la cunostintă publică.

Reamintim faptul că într-un document remis de Agentia Națională de Integritate se susținea că primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, are interdicţie de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Includerea primarului Hălălai pe această listă este surprinzătoare, în condiţiile în care acesta a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018.

Ori, potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. ”(…) întrucât comunicarea dispusă prin Raportul de evaluare nu produce prin ea însăşi efecte juridice, acţiunea în contencios formulată împotriva acestui punct este, de asemenea, inadmisibilă din perspectiva prevederilor art. 1 şi 2 alin. 2 litera c a Legii nr. 554/2004 a contenciosului administrative”.

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018. Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. Săptămâna trecută, alte două instanţe au invalidat mandatele consilierilor locali Dănuţ Bârzan de a Lupşa şi Traian Ursaleş de la Meteş, tot la solicitarea ANI.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Mirel Vasile Hălălai: „Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!”

Publicat

în

DRAGI, TEIUȘENI

Sunt onorat de faptul că am fost învestit cu încrederea dumneavoastră pentru următorul mandat!

Faptul că votul dumneavoastră de duminică s-a reflectat și asupra Consiliului Local, asigurând o majoritate stabilă, atât de necesară orașului nostru, este pentru mine și echipa de consilieri un semn clar că, nu v-am dezamăgit și vrem și trebuie să muncim în continuare la proiectele bune pentru orașul nostru.

Apreciez mesajele venite din partea contracandidaților mei și așa cum mă cunoașteți deja, sunt un om al dialogului și al lucrului în echipă!

Orice idee bună trebuie luată în considerare și folosită în interesul Teiușului. Prin munca în echipă, perseverență, răbdare și seriozitate, rezultatele nu vor întârzia să apară!

Vreau să cred că în orașul nostru, sloganul „ Teiușulprimul „ este și va ramâne la el acasă, prin lucrurile bune care trebuie să ne reprezinte.

Cu prețuire, același
MIREL VASILE HĂLĂLAI
Primarul orașului Teiuș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius