Rămâi conectat

Administrație

A fost semnat contractul de proiectare și execuție, pentru investiția de peste 4 milioane de lei în modernizarea iluminatului public din Teiuș

Publicat

în

Astăzi, 18 iunie 2021, la Primăria Teiuș a fost semnat de către primarul orașului, Mirel Vasile Hălălai și reprezentantul firmei câstigătoare, societatea Energobit S.A. Cluj Napoca, contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare și execuție) privind „Modernizarea sistemului de iluminat public pentru orașul Teiuș și satele aparținătoare” .

Contractul, în valoare de 4,338 milioane lei, presupune înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu vapori de sodiu cu sisteme moderne și eficiente de tip LED (peste 1.000 de corpuri) respectiv implementarea unui sistem de telegestiune modern, toate acestea permițând o scădere a consumului energetic destinat iluminatului public cu peste 30 de procente, odată cu creșterea gradului de confort și eficiență al iluminatului nocturn public.

Investiția propusă constă în schimbarea corpurilor de iluminat existente cu unele mai eficiente energetic. În esență, prin acest proiect se vor monta aparate de iluminat cu tehnologie LED, în locul aparatelor de iluminat existente. Noile corpuri de iluminat vor avea carcasă din aluminiu turnat sub presiune sau aluminiu extrudat, cu difuzor din sticlă tratată termic, securizată, plană sau curbată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

La Teiuș, vegetația din toaletări este preluată printr-o modalitate pusă la dispoziție de primărie

Publicat

în

Având în vedere sezonul specific curățeniei de primăvară în grădini și livezi, Primăria Orașului Teiuș va asigura preluarea în vederea compostării, folosind o tehnologie modernă, pentru crengile și vegetația lemnoasă, rezultate în urma curățării arborilor și arbuștilor din gospodăriile proprii ale teiușenilor, inclusiv din satele aparținătoare.

Preluarea se realizează, începând cu data de 4 martie 2024, de luni până vineri, între orele 10.00-18.00, la locul de depozitare – compostare situat în Teiuș, strada Horea ( Moara Dracilor), gratuit, singura condiție fiind aceea de a se aduce doarmaterial lemnos.

Teiușenii sunt îndemnați ca înainte de a se deplasa la platforma de depozitare-compostare, să se informeze telefonic, la numărul 0740.149.959 (Alin Aldea, responsabil de activitate din partea Primăriei Teiuș).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Cristina Man, angajată a Primăriei Teiuș, a încetat din viață. Mesaj de condoleanțe din partea colegilor

Publicat

în

Primăria Teiuș este în doliu după ce Cristina Man, angajată a instituției, a încetat din viață. Un mesaj de condoleanțe din partea colegilor a fost postat pe pagina de Facebook.

„Cu profundă durere am primit știrea despre trecerea în neființă a colegei noastre din Primăria Teiuș, Cristina Man.

Marcați de plecarea prea devreme dintre noi, a colegei noastre, ne este greu să vorbim la trecut de ea, o persoană optimistă cu spirit tânăr. A lăsat în urmă durere și un imens gol, nouă colegilor, familiei, părinților, prietenilor, ne va lipsi prezența ei în mijlocul nostru.

Compasiune și sincere condoleanțe, suntem alături de familia greu încercată în aceste momente de maximă durere și tristețe. Rugăciunile noastre sunt tot ce putem oferi în aceste momente complicate!

Dumnezeu să o odihnească în pace și să aline sufletele celor rămași!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Au fost finalizate lucrările la cortina de sticlă și s-a montat mozaicul piscinei, la Centrul de Tineret din Teiuș

Publicat

în

Lucrările la Centrul de tineret din Teiuș continuă, chiar dacă temperaturile de afară sunt scăzute. Constructorul a mutat toate forțele la interior, unde se lucrează în ritm alert.

Primăria Teiuș a anunțat care este stadiul lucrărilor la sfârșitul lunii ianuarie. Astfel, a fost finalizată cortina de sticlă și închiderile interioare la sălile multisport, bowling, multimedia și a fost montat mozaicul piscinei.

”Temperaturile destul de scăzute obligă constructorul „Centrului multifunctional” de pe „Locul Târgului” să-si transfere fortele spre lucrarile interioare.

Astfel, peretele cortina din sticla, ce ofera o panorama splendidă asupra zonei este finalizat, inchiderile interioare la sălile multisport, bowling, multimedia sunt finalizate intr-un procent de 70%, mozaicul piscinei este montat, iar forfota muncitorilor se aude din toate colturile constructiei fanion pentru orasul nostru si nu numai!

Pe strada Ion Creanga se lucreaza de zor la montarea canalizarii pluviale, pregătindu-se terenul pentru modernizarea si asfaltarea străzii!”, au transmis reprezentanții primăriei.

Centrul de tineret va fi un spațiu destinat organizațiilor de tineret și tinerilor din orașul Teiuș în vederea realizării de activități și evenimente educative și de petrecere a timpului liber pentru tineri.

La parter, intrarea principala se face printr-o terasa exterioara acoperita, de aici se ajunge la o zona de primire, de unde se formează un hol de acces spre un pachet de grupuri sanitare si vestiare, sala multi-sport, o sala de bowling, o sala de proiecție si o sala multimedia; sala de proiecție si sala multimedia se pot cupla la nevoie acestea fiind despărțite de un perete mobil.

 

Tot la zona parterului se afla o sala de gimnastica si o sala de activitati recreative. In aripa dreapta a clădirii se geseste o zona de bazin de agrement cu vestiare, dusuri si grupuri sanitare, din aceasta zona se acceseaza printr-o scara un nivel inferior, situat sub zona bazinului, unde se gaseste camera tehnica, care deservește instalațiilor aferente zonei de bazin. Din zona de primire, printr-o scara de acces, se mai poate ajunge la o incapere prin care se face accesul la doua terase exterioare neacoperite, deservind ca puncte de belvedere.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Lucrările de reabilitare a clădirii Liceului din Teiuș, mai aproape de finalizare. Urmează să fie montat noul sistemului de încălzire

Publicat

în

Reprezentanții Primăriei Teiuș au transmis că lucrările de reabilitare și modernizare a clădirii Liceului Teoretic Teiuș avansează cu repeziciune, actualmente montându-se izolația din polistiren expandat, iar zilele viitoare se va începe montarea noului sistem modern de încălzire.

„Până târziu răsună zgomotul sculelor si utilajelor constructorului, care reabilitează termic corpul principal al liceului nostru, după ce în urmă cu câteva zile a finalizat corpul unu, oferind elevilor si dascălilor conditii dintre cele mai bune!

Astfel, se montează structura de lemn, nouă, a acoperișului principal, se montează izolatia de polistiren a pardoselilor claselor, urmând să se toarne șapele, se inlocuieste vechea tâmplărie cu una mult mai performată din punct de vedere energetic si al calitatii, iar in căteva zile se finalizează anveloparea exterioară cu polistiren expandat!

Toate aceste masuri, alături de un sistem modern de incălzire cu ventiloconvectoare, pompe de căldura ce urmează să fie montate in câteva zile, centrale noi pe gaz, de mare randament.

Înlocuirea completă a instalatiilor termice si electrice, vor genera cresterea la cote moderne a conditiilor oferite copiilor nostri si dascălilor, in paralel cu reducerea cu peste o treime a cheltuielilor cu incălzirea, atât de important in aceste vremuri!

Mulțumim pentru rabdarea parintilor si a tuturor beneficiarilor de servicii oferite de scoala noastră teiuseană, dar pentru sigurantă si confort merită să suportăm si un anumit grad de deranj, care sperăm sa fie de scurtă durată!”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș, prin intermediul paginii de facebook a instituției.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Teiuș Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Publicitate

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius