Actualitate
VREMEA de Crăciun 2020 și Anul Nou 2020-2021. Prognoza meteo pentru perioada 14 decembrie – 11 ianuarie 2021 | teiusinfo.ro
VREMEA de Crăciun 2020 • Vremea de Anul Nou 2020-2021. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion 2020-2021 | teiusinfo.ro
Prognoza meteo pentru perioada 14 decembrie – 11 ianuarie a fost emisă de către Administrația Națională de Meteorologie. Astfel, în următoarele patru săptămâni, temperaturile vor fi mai crescute decât cele normale.
În săptămâna 14.12.2020 – 21.12.2020, Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane. Cu excepția regiunilor sudice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în regiunile vestice și zonele montane aferente.
În săptămâna 21.12.2020 – 28.12.2020, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Conform ANM, temperaturile din timpul zilei se vor situa în jurul valorii de 4-5 grade Celsius. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.
În săptămâna 28.12.2020 – 04.01.2021, temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.
În săptămâna 04.01.2021 – 11.01.2021, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Este o lună decembrie mai caldă decât în mod obişnuit
Iată că deja se confirmă acest lucru, pentru că prima decadă a lunii decembrie înregistrează deja o abatere termică pozitivă de 2,5 grade Celsius faţă de normalul climatologic al unei luni decembrie de iarnă în ţara noastră. În ceea ce priveşte regimul de precipitaţii, încă ne aflăm sub media climatologică a unei luni decembrie. Înregistrăm o cantitate medie de aproape 27 de l/mp față de o medie climatologică de 44,8, însă ceea ce s-a întâmplat în această parte a țării, în partea de sud-est, va contribui foarte mult la refacerea rezervei de apă din sol, după cum știm, un an agricol foarte secetos. Această cantitate de precipitații, cu siguranță va putea să consemneze o refacere substanțială.
Cum va fi vremea de Crăciun 2020
Pentru săptămâna 14-21, deja observăm nuanţele de roşu care indică în toată ţara abateri termice semnificative mari faţă de ceea ce ar fi normal în această perioadă. Observăm în partea dreaptă a ecranului, temperaturile medii multianuale ale acestei săptămâni. Dacă discutăm mai ales în partea de dus de temperaturi în general medii, de la 0 până la -2 grade, observăm că vom avea temperaturi mai mari cu 5 grade Celsius în această perioadă.
Este destul de mult, vom conta săptămâna viitoare, mai ales în partea de sud-est a ţării de valori care să înregistreze chiar 10, posibil 11-12 grade Celsius. E mai cald şi valori apropiate de normal. Faptul că e mai cald, poate fi un semnal al unor precipitaţii predominant sub formă de ploaie. La o primă vedere, ziua de Crăciun, din datele pe care le avem acum, ne-am situa la nivelul maximelor între 4, chiar până la 10 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori, în special în partea de sud şi sud-est a ţării.
Cum va fi vremea de Anul Nou 2020-2021
Abaterile sunt în diminuare -1,5 grade Celsius, dar cu siguranţă vom vedea. De obicei, semnalul pentru ultimele două săptămâni, în general se modifică la următoarea rulare a datelor, dar ceea ce este important atunci când observăm, că trei săptămâni la rând, din intervalul de analiză, dacă se păstează această tendinţă, cu siguranţă contăm pe o probabilitate mai mare de 75% de a avea întradevăr, la trecerea dintre ani, valori mai ridicate. O să vedeţi o tendinţă spre deficit a precipitaţiilor, ceea ce înseamnă o probabilitate redusă să avem precipitaţii la trecerea dintre ani şi dacă vorbim de temperaturi mai ridicate, cu siguranţă, o probabiltate de a avea mai degrabă şanse de ploaie.
Vremea de Crăciun pe regiuni
BANAT
Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă, după primele două zile ale intervalului de prognoză, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va crește, de la 6 grade la început, până la aproximativ 8 grade în intervalul 16 – 21 decembrie. Apoi valorile termice vor marca o ușoară scădere, spre 5…6 grade la finalul celei de a doua săptămâni.
Noaptea, vor fi temperaturi medii minime de aproximativ 2 grade în primele două nopți, apoi de 0…1 grad.
Vor fi ploi slabe în jurul datei de 16 decembrie. Probabilitatea pentru precipitații va crește după data de 21 decembrie.
CRIŞANA
În intervalul 16 – 21 decembrie vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă, iar media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 8 grade. În primele două zile și, din nou, spre finalul celei de a doua săptămâni, media maximelor va fi ușor mai scăzută, de 4…5 grade.
Noaptea vor fi în medie între -1 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului și cele mai scăzute la sfârșitul acestuia.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată după data de 21 decembrie.
TRANSILVANIA
În timpul zilei, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale perioadei și nu va avea variații semnificative pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 4…6 grade, cu o tendință de ușoară scădere, spre norma de aproximativ 2 grade a
perioadei, în ultimele zile din cea de a doua săptămână.
Noaptea, temperaturile vor fi predominant negative, situate în jurul unei valori medii regionale de -3…-2 grade, exceptând primele două nopți, când această medie va fi ușor pozitivă, de 1…2 grade.
Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în jurul datei de 16 decembrie și după 21 decembrie.
MARAMUREŞ
Vremea va fi relativ caldă pentru această dată la începutul și sfârșitul intervalului de prognoză, când vor fi temperaturi maxime în jurul a 4 grade, în medie, dar va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă în intervalul 16 – 21 decembrie, când se va înregistra o valoare medie a maximelor diurne de 6…7 grade.
Temperaturile nocturne vor fi cuprinse, în medie, între -2 și 2 grade, cu cele mai ridicate valori la începutul intervalului de prognoză și cele mai scăzute la sfârșit. Vor fi posibile precipitații slabe în jurul datei de 16 decembrie, iar după 21 decembrie probabilitatea pentru precipitații pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ va fi în creștere.
MOLDOVA
În general, pe parcursul întregului interval de prognoză, media temperaturilor maxime va fi apropiată de cea normală specifică perioadei de referință, aceasta urmând a se încadra între 2 și 5 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-20 decembrie și din nou spre finalul celei de a doua săptămâni.
Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 1 grad (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub -4 grade) în nopțile din perioada 22-25 decembrie.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptămână de prognoză.
DOBROGEA
În mare parte a intervalului de prognoză, regimul termic ziua și noaptea se va situa peste mediile climatologice specifice perioadei și va caracteriza o vreme caldă.
Astfel, media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, cu cele mai mici valori în intervalul 16-19 decembrie, iar cea a minimelor se va încadra între 2 și 4 grade, cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub 0 grade) în nopțile din perioada 22-25 decembrie. Ploi slabe se vor semnala în prima zi a intervalului, dar temporar și în perioada 19-27 decembrie, în timp ce în restul intervalului, trecător, este posibil sa apară burnița.
MUNTENIA
În primele două zile vremea va fi caldă, cu o medie regională a maximelor de 7…8 grade, urmând ca în perioada 16-19 decembrie aceasta să scadă spre valori de 4…5 grade, în timp ce cea de a doua săptămână va fi caracterizată de temperaturi diurne medii, relativ constante, în jurul a 5…6 grade. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative,
astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -2 și 2 grade (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub -4 grade) în nopțile din perioada 23-27 decembrie.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptămână de prognoză.
OLTENIA
Primele două zile vor caracteriza o vreme caldă, cu o medie regională a maximelor de 7…9 grade, urmând ca în perioada 16-20 decembrie aceasta să scadă spre valori în jurul a 4 grade, în timp ce cea de a doua săptămână va fi caracterizată de temperaturi diurne medii, relativ constante, în jurul a 5…6 grade. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, astfel minimele vor fi cuprinse în medie între -1 și 1 grad (peste normele climatologice), cu posibilitatea unor valori mai scăzute (și sub -3 grade) în nopțile din perioada 23-27 decembrie.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 20-27 decembrie, dar burniță și ploi slabe se pot semnala, trecător, și în prima săptămână de prognoză.
LA MUNTE
Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 1 și 4 grade și cea a minimelor între -4 și 2 grade. Ulterior, pe parcursul celei de a doua săptămâni, va avea loc un proces de răcire treptată, astfel încât valorile diurne vor scădea spre medii de -2…0 grade, iar cele noctune spre medii de -6…-4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creștere în intervalul 21 – 27 decembrie.

Actualitate
Bărbat de 27 de ani din Teiuș sancționat contravențional de polițiștii locali, după ce a „confundat” un teren agricol cu pubela de gunoi

Actualitate
2 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 15 aprilie 2021, în orașul Teiuș și comuna Galda de Jos
Astăzi, 15 aprilie 2021, în județul Alba s-au înregistrat 82 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.
Dintre aceste cazuri, 1 a fost atribuit orașului Teiuș și 1 comunei Galda de Jos.
Localitățile din care provin cele 82 cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 15 aprilie 2021, sunt următoarele:
ABRUD – 1 caz
AIUD – 7 cazuri
ALBA IULIA – 19 cazuri
BLAJ – 5 cazuri
CÂMPENI – 1 caz
CUGIR – 14 cazuri
OCNA MUREȘ – 4 cazuri
SEBEȘ – 6 cazuri
TEIUȘ – 1 caz
BUCERDEA GRÂNOASĂ – 1 caz
CETATEA DE BALTĂ – 1 caz
CIUGUD – 3 cazuri
CRĂCIUNELU DE JOS – 2 cazuri
DAIA ROMÂNĂ – 2 cazuri
GALDA DE JOS – 1 caz
IGHIU – 2 cazuri
LIVEZILE – 1 caz
LOPADEA NOUĂ – 1 caz
LUPȘA – 1 caz
MIHALȚ – 2 cazuri
MIRĂSLĂU – 1 caz
NOȘLAC – 1 caz
PIANU – 1 caz
SĂLIȘTEA – 1 caz
VALEA LUNGĂ – 2 cazuri
VINȚU DE JOS – 1 caz
Miercuri, în Alba au fost prelucrate 676 de probe (352 la SJU si 324 la DSP). Numarul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 196.159.
Actualitate
Tânăr de 26 de ani din Teiuș amendat de polițiști, după ce nu a respectat măsura carantinării la domiciliu
Polițiștii din Teiuș, în timp ce acționau împreună cu polițiștii locali din Teiuș, l-au depistat pe un tânăr, de 26 de ani, din Teiuș, care nu a respectat măsura carantinării și a părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din Franța.
Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.
FOTO: ARHIVĂ
Actualitate
Teiușul a rămas fără gaze naturele, în urma unei avarii la conducta de distribuție
Compania Delgaz Grid informează că astăzi, 13 aprilie 2021, în jurul orei 11.30, ca urmare a unor lucrări de aducțiune a apei, a fost avariată conducta de distribuție a gazelor naturale care alimentează orașul Teiuș, ceea ce a condus la sistarea gazelor naturale în localitate.
Echipele companiei lucrează la remedierea avariei iar reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale este preconizată începând cu ora 17.00.
Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.
În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).
Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.
Actualitate
2 noi cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 11 aprilie 2021, în orașul Teiuș și comuna Sântimbru
Astăzi, 11 aprilie 2021, în județul Alba s-au înregistrat 48 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit informațiilor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.
Dintre aceste cazuri, 1 a fost atribuit orașului Teiuș și 1 comunei Sântimbru.
Localitățile din care provin cele 48 cazuri de COVID-19 raportate astăzi, 11 aprilie 2021, sunt următoarele:
ABRUD – 2 cazuri
AIUD – 7 cazuri
ALBA IULIA – 11 cazuri
BLAJ – 4 cazuri
CÂMPENI – 2 cazuri
CUGIR – 6 cazuri
OCNA MUREȘ – 5 cazuri
SEBEȘ – 2 cazuri
TEIUȘ – 1 caz
IGHIU – 1 caz
METEȘ – 1 caz
MIRĂSLĂU – 1 caz
NOȘLAC – 1 caz
SÂNTIMBRU – 1 caz
SOHODOL – 1 caz
UNIREA – 1 caz
+ 1 cetățean din județul Alba depistat în Germania
Sâmbată, în Alba au fost prelucrate 247 de probe, la Spitalul Județean de Urgență. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 193.773.
-
Actualitateacum 2 ani
Teiușanul care a zidit un autoturism Dacia Logan în propria casă are proiect și autorizație de construcție
-
Politicăacum 5 ani
(P) Alegeri Locale 2016 – „Partidul comunist s-a reinventat şi are un nou nume – e vorba de Social Democraţi. Sunt nişte stalinişti care ne duc ţara înapoi în trecut”
-
Actualitateacum 2 săptămâni
Când sunt Floriile, Paștele ortodox și cel catolic în 2021, potrivit calendarului creștin | teiusinfo.ro
-
Actualitateacum 2 săptămâni
Femeie de 41 de ani din Teiuș, condamnată la închisoare cu executere pentru abandon de familie, reținut de polițiști și dusă la Penitenciarul Gherla
-
Administrațieacum o săptămână
Începând de mâine, 7 aprilie 2021 – ora 00.00, intră în vigoare noi restricții la Teiuș, în vederea limitării răspândirii SARS-COV-2
-
Mondenacum 2 zile
Mesaje de dragoste. Scurte declarații de iubire pentru EA sau pentru EL | teiusinfo.ro
-
Știri din zonăacum 3 săptămâni
Hotărâre CJSU Alba: Comuna Stremț intră în SCENARIUL ROȘU de combatere a pademiei, din 27 martie 2021 – ora 00.00
-
Actualitateacum 4 ani
Familia și prietenii îl plâng pe tânărul din Teiuș care și-a pierdut fulgerător viața pe șantierul Autostrăzii A10 Sebeș – Turda
-
Știri din zonăacum o săptămână
Traian Ștefan Popa, primar Stremț: „Fac un apel către toți cetățenii comunei să respecte cu strictețe măsurile pentru stoparea imbolnăvirilor cu COVID-19”
-
Administrațieacum 3 săptămâni
Începând de mâine, 28 martie 2021 – ora 00.00, intră în vigoare noi restricții la Teiuș, în vederea limitării răspândirii SARS-COV-2
-
Politicăacum 7 luni
Mirel Vasile Hălălai a câștigat un nou mandat de primar al orașului Teiuș
-
Actualitateacum o lună
FELICITĂRI de 8 martie. MESAJE și URĂRI care pot fi transmise prin SMS de ZIUA FEMEII | teiusinfo.ro