Rămâi conectat

Administrație

Reguli noi la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din orașul Teiuș, în contextul extinderii epidemiei de COVID 19

Publicat

în

Începând cu data de 19.03.2020, la nivelul SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR LOCAL DE EVIDENȚĂ A PERSOANELOR, vor fi luate următoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii epidemiei de COVID-19(coronavirus):

1. LA COMPARTIMENTUL DE STARE CIVILĂ

– Programul de relații cu publicul va fi de luni până vineri între orele S.00-12.00;
– Înainte de a vă deplasa la starea civilă pentru rezolvarea unor probleme, vă recomandam să sunați la numărul de telefon 0258/851101, interior 19, pentru a primi informații;
– La oficierea căsătoriilor, se vor prezenta 4 persoane (viitori soți și cei 2 martori prevăzuți de lege).
– Înregistrarea deceselor este considerată URGENȚĂ și se efectuează în timpul programului de lucru (de luni până joi între orele 7,30 – 16,00 iar vineri între orele 7,30- 13,30). Pentru înregistrarea deceselor în zile nelucrătoare, rugăm să sunați la numărul de telefon 0726128938 – Poliția Locală, care va contacta ofițerul de stare civilă;

Vă reamintim ca termenele pentru înregistrarea decesului sunt:

– 3 zile de la data încetării din viață a persoanei, în situația în care cauza decesului este naturală; în acest termen se cuprinde atât ziua în care s-a produs decesul, cât și ziua în care se face declarația.

– 48 de ore, calculat din momentul decesului sau al găsirii, când decesul se datorează unei sinucideri, unui accident sau altor cauze violente, precum și în cazul găsirii unui cadavru. În aceste cazuri este necesară și dovada eliberată de poliție, iar în cazul în care decesul nu a fost declarat în termenele legale, este nevoie și de aprobarea parchetuluițprocuratura).
– înregistrarea nașteriițproduse la domiciliu sau ia dispensarul din localitate) este considerată URGENȚĂ doar în cazul copilului născut mort sau a copilului născut viu și decedat înaintea înregistrării nașteriițtermen 24 ore de la deces). înregistrarea nașterii pentru copilul născut viu și aflat în viață se efectuează în timpul programului de relații cu publicul, termenul fiind de 30 de zile de la data nașterii.

2. LA COMPARTIMENTUL DE EVIDENTA PERSOANELOR (buletine)

– Programul dc relații cu publicul va fi de luni până vineri între orele 8.00-12.00;
– înainte de a vă deplasa pentru rezolvarea unor probleme, vă recomandam să sunați la numărul de telefon 0358/401915, pentru a primi informații;
– Se permite accesul a maxim 2 persoane în același timp, cu respectarea distanței între acestea.

Potrivit Decretului nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, în perioada stării de urgență se menține valabilitatea actelor de identitate eliberate de autoritățile publice competentețcărți de identitate, cărți de identitate provizorii, mențiuni de stabilire a reședinței).

Vă rugăm să respectați normele de igienă impuse de MAI, pentru sănătatea dumneavoastră, în primul rând.

Respectul reciproc, solidaritatea, omenia și responsabilitatea sunt esențiale în acest moment!

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Administrație

La Teiuș a fost aprins iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2022

Publicat

în

În cursul serii de ieri, 29 noiembrie 2021, la Teiuș a fost pornit iluminatul public stradal, pentru sărbătorile de iarnă 2021 – 2021.

„Luminile de Craciun s-au aprins si in orasul nostru, schimbând atmosfera intr-una specifica sărbătorilor, iar cei mici pot petrece, sub atenta supraveghere, clipe deosebite in parcurile frumos amenajate ale orasului!”, au scris reprezentanții Primăriei Teiuș pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teuiș s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”

Publicat

în

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la Teiuș, ca de altfel în fiecare localitate din județ, s-a derulat proiectul „Patria recunoscătoare. Clopotele reîntregirii”, inițiat in urmă cu 3 ani de către Consiliul Județean in colaborare cu toate primăriile.

„În data de 20 noiembrie 1918 delegați din toate colțurile țării, printre care și cei ai orașului nostru au hotarăt convocarea la 1 Decembrie 1918 a Marii Adunări Naționale de la Albă Iulia, care avea să consfintească Marea noastră Unire! În semn de recunoștință, la ora 16, clopotele bisericilor din întreagă tară, sub semnul acțiunii „Patria recunoscătoare” au bătut de 103 ori, marcând trecerea a tot atâtor ani de la acest moment, care a dat semnalul înfăptuirii României Mari, o tară liberă și demnă al cărui nume, câstigat prin jertfe și mari sacrificii, suntem obligați să-l păstrăm și să-l ducem mai departe! Glorie eternă eroilor neamului!”, au scris reprezentanții Primăriei orașului Teiuș, pe pagina de facebook a instituției.

Citește mai mult

Administrație

Toate corpurile de iluminat din Teiuș și localitățile aparținătoare vor fi înlocuite cu unele noi, bazate pe tehnologia LED

Publicat

în

Primarul Teiușului, Mirel Vasile Hălălai a transmis că începând din 8 noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, prin care administrația locală își propune să înlocuiască toate cele 950 de corpuri de iluminat din orașul Teiuș și din localitățile aparținătoare cu unele noi, economice, bazate pe tehnologia LED.

„Începând cu data de 8 Noiembrie 2021, au fost demarate lucrările în cadrul proiectului „Modernizare iluminat public în orașul Teiuș și satele apartinătoare”, o lucrare amplă, în cadrul căreia se vor înlocui peste 950 corpuri de iluminat vechi, cu vapori de sodiu, cu lămpi noi, cu tehnologie LED, eficiente energetic, un sistem modern de telegestiune, totul pentru scăderea consumului energetic, confortul și siguranța  cetătenilor noștri fiind obiectivul administrației locale din Teiuș!”, a scris priarul Mirel vasile Hălălai, pe pagina personală de facebook.

Citește mai mult

Administrație

Autoritățile locale din Teiuș i-au premiat pe elevii care s-au remarcat la examenele naționale și competițiile internaționale

Publicat

în

Teiușul nu progresează doar datorită lucrărilor edilitare, care îmbunătățesc viața oamenilor, nu doar muncii și dăruirii locuitorilor săi și a celor ce-l administrează, ci punând în valoare o resursă extrem de valoroasă despre care în aceste vremuri complicate se vorbește extrem de puțin, resursa de inteligență și muncă a școlii teiușene, elevii merituoși!

Astfel la Primăria Teiuș a avut loc, în condițiile impuse de starea pandemica în care ne aflăm, premierea elevilor care s-au făcut remarcați prin merite deosebite la examenele nationale și competițiile internaționale.

În prezența directorului școlii teiușene Marius Pintea, a profesoarei Romina Pop, primarul Mirel Vasile Hălălai a înmânat diplome de recunoștința și atenții financiare copiilor merituosi, conform unui obicei statornicit cu câțiva ani în urma, binemeritat și bineprimit!

Primăria orașului aduce pe acesta cale multumiri tuturor celor implicați în această acțiune, dascălilor Liceului Teoretic Teius – un corp profesoral bine pregătit, elevilor, pentru munca și strădania lor, părinților pentru suport și sprijin și nu în ultimul rând sponsorului SC OPSIMUS SRL prezent întotdeauna în viața orașului nostru!

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Stiri din Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius