Rămâi conectat

Administrație

Reguli noi la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din orașul Teiuș, în contextul extinderii epidemiei de COVID 19

Publicat

în

Începând cu data de 19.03.2020, la nivelul SERVICIULUI PUBLIC COMUNITAR LOCAL DE EVIDENȚĂ A PERSOANELOR, vor fi luate următoarele măsuri pentru prevenirea răspândirii epidemiei de COVID-19(coronavirus):

1. LA COMPARTIMENTUL DE STARE CIVILĂ

– Programul de relații cu publicul va fi de luni până vineri între orele S.00-12.00;
– Înainte de a vă deplasa la starea civilă pentru rezolvarea unor probleme, vă recomandam să sunați la numărul de telefon 0258/851101, interior 19, pentru a primi informații;
– La oficierea căsătoriilor, se vor prezenta 4 persoane (viitori soți și cei 2 martori prevăzuți de lege).
– Înregistrarea deceselor este considerată URGENȚĂ și se efectuează în timpul programului de lucru (de luni până joi între orele 7,30 – 16,00 iar vineri între orele 7,30- 13,30). Pentru înregistrarea deceselor în zile nelucrătoare, rugăm să sunați la numărul de telefon 0726128938 – Poliția Locală, care va contacta ofițerul de stare civilă;

Vă reamintim ca termenele pentru înregistrarea decesului sunt:

– 3 zile de la data încetării din viață a persoanei, în situația în care cauza decesului este naturală; în acest termen se cuprinde atât ziua în care s-a produs decesul, cât și ziua în care se face declarația.

– 48 de ore, calculat din momentul decesului sau al găsirii, când decesul se datorează unei sinucideri, unui accident sau altor cauze violente, precum și în cazul găsirii unui cadavru. În aceste cazuri este necesară și dovada eliberată de poliție, iar în cazul în care decesul nu a fost declarat în termenele legale, este nevoie și de aprobarea parchetuluițprocuratura).
– înregistrarea nașteriițproduse la domiciliu sau ia dispensarul din localitate) este considerată URGENȚĂ doar în cazul copilului născut mort sau a copilului născut viu și decedat înaintea înregistrării nașteriițtermen 24 ore de la deces). înregistrarea nașterii pentru copilul născut viu și aflat în viață se efectuează în timpul programului de relații cu publicul, termenul fiind de 30 de zile de la data nașterii.

2. LA COMPARTIMENTUL DE EVIDENTA PERSOANELOR (buletine)

– Programul dc relații cu publicul va fi de luni până vineri între orele 8.00-12.00;
– înainte de a vă deplasa pentru rezolvarea unor probleme, vă recomandam să sunați la numărul de telefon 0358/401915, pentru a primi informații;
– Se permite accesul a maxim 2 persoane în același timp, cu respectarea distanței între acestea.

Potrivit Decretului nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, în perioada stării de urgență se menține valabilitatea actelor de identitate eliberate de autoritățile publice competentețcărți de identitate, cărți de identitate provizorii, mențiuni de stabilire a reședinței).

Vă rugăm să respectați normele de igienă impuse de MAI, pentru sănătatea dumneavoastră, în primul rând.

Respectul reciproc, solidaritatea, omenia și responsabilitatea sunt esențiale în acest moment!

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Administrație

Primăria Teiuș va avea un sediu nou

Publicat

în

La propunea primarului Mirel Vasile Hălălai, Primăria Teiuș lucrează la studiul de fezabilitate și va pune în dezbatere publică proiectul privind noul sediu administrativ al instituției. Noua clădire va fi ridicată în vechea locație unde a funcționat zeci de ani primăria fostei comune și actualului oraș Teiuș.

Amplasamentul este situat în imediata apropiere a DN 1, între cele două supermarket-uri din oraș și va beneficia de absolut de toate facilitățile unei clădiri moderne destinate publicului larg. Noul sediu presupune construirea unui imobil cu regimul de înălțime de P+E, pe o suprafață de aproximativ 1.000 metri pătrați, cu parcare și alte facilități moderne.

„Necesitatea unui astfel de proiect consta în faptul că, sediul în care activează astăzi Primăria oraşului Teiuș nu este adecvat. Mutarea în această locație a fost impusă de gradul accentuat de degradare a vechii clădiri, care a devenit, la un moment dat un pericol real atât pentru funcţionarii din primărie cât şi pentru cetățeni. Din această cauză am alocat de la bugetul propriu o sumă care să acopere contravaloarea studiilor de fezabilitate pentru construcția unui nou sediu” spune primarul PSD Mirel Vasile Hălălai.

Vechiul sediu al primăriei teiușene se afla la etajul cinematografului orășenesc și crăpături  atât la nivelul pereților cât mai ales la cel al fundației, toate datorate traficului greu desfășurat pe drumul național DN 1, fapt care a obligat administrația să investească și să-și amenajeze un sediu provizoriu în „scheletul” structurii de rezistență a unui bloc de locuințe început în anii 80 și lăsat de izbeliște ca urmare a schimbării regimului politic din România.

Dorel Lazăr

Citește mai mult

Administrație

Joi, 3 iunie 2021: Campanie de vaccinare anti COVID-19, la Căminul Cultural din Beldiu

Publicat

în

Primăria orașului Teiul anunță că joi, 3 iunie 2021, de la ora 09.00 la Căminul Cultural din Beldiu va avea loc o campanie de vaccinare anti COVID-19.

Campania de vaccinare se va desfășura fără o programare prealabilă, iar persoanele care doresc să se vaccineze trebuie să aibă asupra lor buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul folosit va fi Pfizer-BioNTech.

Citește mai mult

Administrație

Popa Catalin, desemnat cel mai „Cel mai bun politist local al anului 2020” din Teiuș

Publicat

în

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al orașului Teiuș, poliția locală și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020, un an complicat.

În urmă rezultatelor, conform unei tradiții din ultimii patru ani, s-a stabilit ca titlul de „Cel mai activ polițist local” să fie acordat, în acest an, d-lui. Popa Cătălin.

Acesta a fost felicitat de primarul orașului Teiuș, domnul Mirel Vasile Halalai care i-a înmânat, cu acestă ocazie, placheta de onoare, diploma și insigna de „Cel mai bun polițist local al anului 2020”.

Citește mai mult

Administrație

Mâine, 26 mai 2021, campanie de vaccinare anti-COVID-19, la Teiuș

Publicat

în

Mâine, 26 mai 2021, incepand cu ora 08:00, in incinta pieței Agroalimentare din orașul Teiuș, la sediul Politiei Locale se va desfășura o noua campania de vaccinare anti-COVID-19.

Medici, asistente și o parte din personalul Centrului de vaccinare vor fi la dispozitia dumneavoastră. Așadar, cine doreste, se poate prezenta fară o programare prealabilă, doar cu buletinul sau cartea de identitate. Vaccinul utilizat va fi Pfizer/BioNTech.

Citește mai mult

Actualitate

Administratie

Stiri din zonă

Știri Alba

Politica

Stirea ta

Societate

Sport

Economie

Articole Similare

teiusinfoinfo, stiri teius, informatii teius